Bewoners ontsnappen aan erger nadat Hummer hun huis ramt: “Gelukkig slapen we daar niet, anders waren we er wellicht niet meer”

© vkk

Een Harelbekenaar ramde woensdag met zijn zware 4x4 een woning in de Vierkeerstraat in Heestert. Wellicht werd hij verrast door het weer. De hoekgevel van de woning moet volledig herbouwd worden, en de dure Hummer is klaar voor de schroothoop.

Kris Vanhee en Geoffrey Sabbe

Het ongeval gebeurde in slechte weersomstandigheden woensdagmorgen even voor half zes. Een bestuurder reed in de Vierkeerstraat in Heestert en verloor er op een recht stuk weg de controle over het stuur. Oorzaak was wellicht een combinatie van slechte toestand van het wegdek en onaangepaste snelheid.

De terreinwagen ramde de hoekgevel van de woning met nummer 124 van Marcella Iserbyt. De dame woont er al heel lang met haar man. Die laatste hoorde niets van de klap. “Mijn man is hardhorig maar ikzelf heb de zware klap wel degelijk gevoeld. Het voertuig belandde in de kamer vooraan. Wijzelf slapen daar niet, anders waren wij er wellicht niet meer.”

Buurman helpt

De hulpdiensten waren na korte tijd ter plaatse. Ook buurman en aannemer Angelino Vanhoenacker kwam hulp bieden om de woning te stutten. Grote stukken muur liggen naast de woning. De woning is gescheurd.

“De schade is toch vrij aanzienlijk”, zegt Vanhoenacker. “De gevel is flink aangetast, tot enkele meters ver om de hoek. We hebben voorlopig gedaan wat we konden, maar er zijn grote herstellingen nodig.”

De bestuurder van de terreinwagen bleef ongedeerd ondanks de zware klap. In een kleiner voertuig zou het wellicht een ander verhaal geweest zijn. Zijn vehikel is wel goed voor de schroothoop. De vooras is stuk.

Voorzorgen genomen

De sneeuwbuien leidden woensdag overal in Zuid-West-Vlaanderen tot een verstoorde ochtendspits. Stopplaatsen van de bus werden geschrapt in het zuiden van Kortrijk. In de kernen van stad en gemeente ontstonden files. Maar de bestuurders waren gewaarschuwd voor de sneeuwval en behalve in Heestert deden zich amper ongevallen voor. Enkel hier en daar wat blikschade. Dat wordt bevestigd in de spoeddienst van AZ Groeninge.

“Op de spoeddienst was het niet veel drukker dan anders”, zegt woordvoerder Stef Lammertyn. “De mensen hebben blijkbaar goed hun voorzorgen kunnen nemen. Onze mensen waren woensdagmorgen al vanaf 2.30 uur in de weer om onze parking sneeuwvrij te maken. We zorgen ook zelf voor een goede bereikbaarheid.”