LaLiga Santander / Speeldag 24

Real Madrid - Girona FC

1 - 2
Casemiro25'
65'Cristhian Stuani75'Portu

25' Doelpunt

1-0 Casemiro
Assist: Toni Kroos

58' Wissel

in: Vinícius Júnior
out: Lucas Vázquez

64' Geel

Sergio Ramos

66' Wissel

in: Gareth Bale
out: Marco Asensio

74' Wissel

in: Mariano Díaz
out: Dani Ceballos

88' Geel

Casemiro

90' Rood (2x geel)

46' Wissel

in: Aleix García
out: Pere Pons
in: Anthony Lozano
out: Pedro Porro

48' Geel

Anthony Lozano

65' Doelpunt

1-1 Cristhian Stuani

75' Doelpunt

1-2 Portu

84' Wissel

in: Valery Fernández
out: Portu

86' Geel

Pedro Alcalá
Start wedstrijd 12:02 Plaats Madrid Stadion Bernabéu Toeschouwers 68 099 Scheidsrechter Guillermo Cuadra Fernandez

Real Madrid thuis met de billen bloot tegen staartploeg Girona ondanks kopbal (!) van Courtois in blessuretijd

Real Madrid heeft na een vijftien op vijftien opnieuw gezichtsverlies geleden in eigen land. De Koninklijke, met Thibaut Courtois een hele wedstrijd in doel, ging verrassend onderuit tegen staartploeg Girona: 1-2. Bijna zorgde Courtois in de 95ste minuut nog voor de gelijkmaker, maar zijn kopbal zeilde nipt naast. Bij de thuisploeg was kapitein Sergio Ramos de schlemiel door eerst een penalty te veroorzaken en in de slotfase nog een tweede gele kaart te pakken. Voor Ramos al de 25ste (!) rode kaart uit zijn carrière.

De zondagmiddag was nochtans prima begonnen voor Real. Halfweg de eerste helft was de recordwinnaar van de Champions League op voorsprong geklommen dankzij een rake kopbal van Casemiro. Na rust werden Los Blancos echter gepakt op de counter: eerst bracht de paal nog redding, maar in de daaropvolgende scrimmage beging Sergio Ramos handspel. Cristhian Stuani trapte de strafschop simpel voorbij Thibaut Courtois: 1-1.

Tien minuten later werd het doemscenario bewaardheid voor Santiago Bernabeu. Anthony Lozano krulde de bal richting verste hoek, Courtois kon nog redden maar duwde het leer zo in de loop van Portu, die de bal van dichtbij voor de Belgische nummer één frommelde.

Een stormloop van Real werd voortijdig afgebroken door schlemiel Sergio Ramos, die wegens gevaarlijk spel nog zijn tweede gele kaart kreeg. Voor de kapitein van Real, afgelopen week al negatief in het nieuws omdat hij in de Champions League tegen Ajax opzettelijk geel pakte, al de 25ste rode kaart uit zijn carrière.

Toch volgde er in de 95ste minuut nog bijna een onverhoopte climax. Courtois, mee naar voren gekomen op de laatste hoekschop van de partij, won zowaar een kopbalduel en kopte de bal nipt naast de verste paal. Het bleef echter bij 1-2, de zevende competitienederlaag dit seizoen voor Real. Daardoor verzuimt het weer over de buren van Atlético naar de tweede plaats te springen.