© Photo News

Roger Federer opnieuw verkozen tot Zwitsers Sportman van het Jaar

Tennisser Roger Federer (36) is zondag voor de zevende keer verkozen tot Zwitsers Sportman van het Jaar. “Ik voel me zo vereerd na het winnen van deze award. Ik deel dit met mijn hele team. Ik zou niet staan waar ik nu sta en zijn wie ik nu ben zonder hen”, reageerde Federer op Twitter. Hij haalde het voor mountainbiker Nino Schurter en skiër Beat Feuz.

Dit seizoen won Federer onder andere de Australian Open en Wimbledon. Het nummer twee op de ATP-ranking telt zo negentien grandslamtitels op zijn palmares, een absoluut record. Eerder ontving Federer de award in 2003, 2004, 2006, 2007, 2012 en 2014. Zijn coach, Severin Lüthi, kreeg de trofee van Coach van het Jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Skiester Wendy Holdener werd in Zwitserland uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Het Team van het Jaar is de nationale mannenvoetbalploeg, die zich via de barrages van een WK-ticket verzekerde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer