VIDEO. Emiliano Martínez krijgt tweede geel in strafschoppenreeks, mag toch op het veld blijven én ontpopt zich daarna tot grote held

De Argentijnse Aston Villa-doelman Emiliano Martínez kreeg tijdens de strafschoppenserie tegen Lille zijn tweede gele kaart te zien. Toch mocht hij in doel blijven staan, waarna hij zich tot held ontpopte door de beslissende penalty van André te stoppen nadat eerder beide ploegen een strafschop hadden gemist. In de studio van Play Sports legde analist Hein Vanhaezebrouck uit waarom het woelwater toch mocht verder keepen.

Michael Van Damme

Martinez kreeg zijn eerste geel na 39 minuten voor tijdrekken en keek in de strafschoppenreeks tegen Lille in de kwartfinales van de Europa League (2-2 na 120 minuten) tegen een tweede gele kartonnetje aan. Door een reglementswijziging in 2021 worden de gele kaarten voor de start van de strafschoppenreeks echter gewist en start iedereen op nul. Zo ontsnapte de Argentijnse doelman aan een uitsluiting.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Fransen hadden slechte herinneringen aan Martinez en strafschoppen. Op het WK 2022 in Qatar stopte hij tijdens de strafschoppenreeks in de finale de elfmeters van Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni waardoor Argentinië met 4-2 won en wereldkampioen werd.

Martinez werd in Rijsel uitgefloten en liet het na de kwalificatie van Aston Villa niet na om het Franse publiek het zwijgen op te leggen.

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer