© REUTERS

‘Het bekendste servet ter wereld’: vodje papier met legendarische handtekening Lionel Messi geveild voor monsterbedrag

Het servet waarop Lionel Messi in 2000 zijn eerste contract bij FC Barcelona ondertekende, is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse veilinghuis Bonhams in Londen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Ja, het is een papieren servet, maar het is het beroemde servet dat aan het begin stond van de carrière van Lionel Messi”, legt Ian Ehling van Bonhams uit. “Het veranderde Messi’s leven, de toekomst van FC Barcelona en hielp miljarden fans over de hele wereld enkele van de meest glorieuze voetbalmomenten te bezorgen.”

Op 14 december 2000 pende de toenmalige sportief directeur van FC Barcelona Carles Rexach een intentieverklaring neer in een paar haastig gekrabbelde regels op een servet om de toen 13-jarige Messi te contracteren.

© REUTERS

Uiteindelijk groeide Messi uit tot een superster bij de Catalanen en bekroonde hij zijn carrière eind 2022 met een wereldtitel. Messi is bovendien in totaal acht keer uitgeroepen tot wereldvoetballer van het jaar.

Hij won in totaal 35 trofeeën met Barça en droeg daartoe bij met maar liefst 672 doelpunten. Door zware schulden moest hij in de zomer van 2021 uiteindelijk vertrekken. Hij speelde nadien twee jaar voor Paris Saint-Germain, voordat hij in de zomer van 2023 naar Inter Miami in de Amerikaanse Major League Soccer verhuisde.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal