Ondanks de steun van haar man Kim Huybrechts en haar kinderen moest Dana Verhaegen het onderspit delven in de finale.© RR

Kim Huybrechts supportert met gebroken sleutelbeen voor zijn vrouw op dartstoernooi Open 2370

Arendonk/Nijlen -

Met een ingehangen arm en schouder zag Kim Huybrechts uit Nijlen hoe zijn vrouw Dana Verhaegen de finale verloor op een open dartstoernooi in de Bemdhal in Arendonk. De bekende Belgische topdarter brak vorige donderdag zijn sleutelbeen toen hij als voetbalsupporter de bekerfinale Antwerp-Union bijwoonde.

Eddy Meulemans

Maar liefst 755 darters namen tijdens het hemelvaartweekend deel aan de tweede editie van de Open 2370 in Arendonk, een toernooi van de lokale dartsclub DC 2370 waaraan iedereen kon meedoen: zowel profspelers en leden van regionale clubs als gewone mannen, vrouwen en jongeren die ook graag eens een pijltje wilden gooien zoals de sterren van tv.

Bij de dames won de Nederlandse Anca Zijlstra de finale van Dana Verhaegen, de vrouw van Kim Huybrechts. Bij de heren moest Brian Raman, de nummer 4 in België, de duimen leggen voor de Nederlandse topspeler Jermaine Wattimena. “Hoe wij het hebben klaargespeeld om al deze sterren naar Arendonk te halen? Tja, de dartswereld is een kleine community. Iedereen kent iedereen in onze sport”, zegt Vincent Borgmans (35), organisator en ondervoorzitter van DC 2370.

De Belgische topspeler Brian Raman moest in de finale nipt de duimen leggen voor Jermaine Wattimena.© RR

Speciaal voor de Open 2370 werd de Bemdhal, een grote sporthal in Arendonk, gedurende een heel weekend omgedoopt tot een reusachtige dartstempel. “Zestig wedstrijdblokken hebben we opgesteld in de hal, waaronder ook vier compleet uitgeruste blokken voor G-darters”, zegt Vincent.

Prijzenpot van 12.000 euro

Met het inschrijvingsgeld van de deelnemers, 10 tot 15 euro per persoon, aangevuld met sponsorgelden van lokale bedrijven, slaagde het bestuur van de Arendonkse dartsvereniging erin om een buitengewone prijzenpot van liefst 12.000 euro bijeen te brengen, waarvan 1.500 euro voor de eindwinnaar van het toernooi.

“Hoe wij het hebben klaargespeeld om al deze sterren naar Arendonk te halen? Tja, de dartswereld is een kleine community. Iedereen kent iedereen in onze sport”

Vincent Borgmans

Organisator en ondervoorzitter van DC 2370

Met 755 deelnemers en ook nog eens heel veel enthousiaste supporters was de tweede editie van de Open 2370 letterlijk en figuurlijk een schot in de roos. In Arendonk is darts nog een jonge sport. Uit het niets is ze in amper twee jaar tijd uitgegroeid tot dé cafésport van het dorp. Zo zijn er vandaag al twee officiële clubs, DC 2370 en DC Renova, allebei aangesloten bij de Darts Federatie Kempen (DFK). Samen hebben ze al meer dan honderd leden.

Broer van Loena Hendrickx

Volgens Larris Hendrickx (38), voorzitter van DC 2370 en broer van kunstschaatsster Loena Hendrickx, is darts heel laagdrempelig. “Veel heb je niet nodig: een bord en drie pijlen”, zegt hij. “Zo ben je voor 100 tot 200 euro al helemaal ingepikt. Iedereen kan het: jong en oud, mannen en vrouwen, met of zonder beperking. Je wordt er ook niet supermoe van en toch zit er strijd en competitie in, want je speelt om te winnen. Maar wat misschien nog het belangrijkste is: darts is een heel sociale sport. Samen met vrienden op café, af en toe een pintje drinken tussendoor, gezellig!”

Voorzitter Larris Hendrickx (tweede van rechts) en ondervoorzitter Vincent Borgmans (rechts) mochten samen met de vrouw van Kim Huybrechts op het podium.© Jenny Segers

De Nederlandse profdarter Jermaine Wattimena kroonde zich bij de mannen tot eindwinnaar van de Open 2370.© Jenny Segers

Dartsclub DC 2370 telt vandaag al vijftig actieve leden.© Jenny Segers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners