© zsc broechem

Girls On Board bij Zeil- en Surfclub Broechem met initiaties zeilen, surfen en suppen om meer vrouwen op water te krijgen

Broechem -

Zeil- en Surfclub Broechem organiseert zondag 26 mei onder de noemer Girls On Board speciaal initiaties zeilen, suppen en windsurfen voor meisjes en vrouwen. Het aantal vrouwen in sportclubs ligt nog altijd een pak lager dan het aantal mannen, zeker ook in de watersporten.

De watersportdag voor vrouwen loopt van 11 uur tot 17 uur. De initiaties starten om 11, 13 en 15 uur en verlopen onder begeleiding van ervaren watersportsters. Het evenement kadert binnen het project #GirlsCan van Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV), de zeil- en surfsportfederatie.

Alle leeftijden vanaf zeven jaar zijn welkom. Een initiatie kost 5 euro per deelnemer. De opbrengst gaat naar Think Pink. Naast de initiaties mag je ook heel veel randanimatie verwachten, van snackkraampjes over een deejay tot springkasteel.

De voorzitter en algemeen directeur van WWSV komen speciaal naar Broechem. Ze zullen de Olympische zeilatleten in de kijker zetten. Recente cijfers tonen aan dat er binnen de watersportsector slechts 29% vrouwelijke sportsters en coaches zijn en amper 17% een bestuursfunctie opneemt. Ook bij ZSC Broechem is van de 374 leden slechts 34% vrouw. Slechts één van de zeven bestuursleden is vrouw. Daarom is #GirlsCan belangrijk.

De Zeil- en Surfclub Broechem bevindt zich aan de Oelegemsesteenweg 43b op het spaarbekken van Water-link.

Om deel te nemen aan Girls On Board kan je een plaatsje reserveren via www.zscbroechem.be Nichtjes, collega’s, dochters met vriendinnen: de club - waar kinderen trouwens ook zomerstages kunnen volgen - roept op om iedereen aan te spreken.

© rr

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners