donderdag 22 februari 2018 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

Standard-flop Filip Mladenovic trapt na

“Ik kreeg geen respect in Luik”

Standard nam in januari 2017 Filip Mladenovic over van FC Köln. De 26-jarige Serviër moest bij de Luikenaars de problemen op de linksachter oplossen, maar kwam uiteindelijk slechts aan vijf officiële duels. Vorige maand lieten de Rouches hem gratis naar het Poolse Legia Gdansk vertrekken. “Ik heb mijn tijd verloren bij Standard”, reageert hij.

Bob FAESEN

Neen, het was geen gelukkig huwelijk tussen Filip Mladenovic en Standard. Toen de Serviër na een mislukt eerste halfjaar te horen kreeg dat Ricardo Sa Pinto - zijn ex-coach bij Rode Ster Belgrado - T1 werd bij de Rouches, was hij nog enthousiast. “Ik dacht dat het goed nieuws voor me betekende, want hij stelde me bij Rode Ster zo goed als altijd op. Maar toen ik me voor de eerste training meldde, kreeg ik enkel Olivier Renard te zien. Hij vertelde me dat Sa Pinto niet op mij rekende en dat ik apart moest trainen.”

Volgens bepaalde media lag een conflict in Belgrado aan de basis van de verbanning van Mladenovic.

“Ik zou niet weten wat dat zou kunnen zijn”, aldus de Serviër. “Ik had het er graag met Sa Pinto over gehad, maar dat is er nooit van gekomen. Volgens sommige spelers vertelde hij in de kleedkamer dat ik slecht over hem had gesproken in Belgrado en dat het hem schade had toegebracht. Maar dat is absoluut niet waar. Achteraf gezien was dat jaar Standard het moeilijkste van mijn leven. Ik heb er geen respect gekregen en voelde mij er op vakantie, omdat ik geen matchen mocht spelen. Ik heb er mijn tijd verloren.”

Vanheusden in Milaan - Zinho Vanheusden (18) trok gisteren naar Milaan voor een controle van zijn knie. De huurling van Inter herstelt momenteel nog steeds van de kruisbandblessure die hij eind september opliep. Tot dusver trainde Vanheusden nog niet in Luik, maar altijd individueel bij Move to Cure, dat toeziet op zijn revalidatie. Dit weekend heeft de verdediger een gesprek met Standard over de timing van zijn wederoptreden. Alle risico’s worden vermeden. De bekerfinale van zaterdag 17 maart tegen KRC Genk zal hoe dan ook te vroeg komen. (bfa)

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws