© BELGA

Slachtoffer zuurgooier terug aan het werk in Delhaize: “Enkel de plaats van de aanval vermijd ik”

Marina Tijssen (55), het slachtoffer van de zuurgooier in de Delhaize op het Antwerpse Zuid, is terug aan het werk, uitgerekend in de winkel die haar hele leven veranderde. “Die mensen hebben me na die aanval zo gesteund dat ik nergens anders zou willen werken.”

inke

De Nederlander Jelle Frenken overgoot Marina Tijssen op 20 februari 2015 met zwavelzuur in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. De 42-jarige Nederlander heeft (ook in beroep) een celstraf van 18 jaar gekregen.

Tijssen heeft ondertussen vijftig operaties achter de rug en ze heeft nog steeds veel pijn. Toch werkt ze nu terug in de Delhaize, als poetsvrouw. “Ik heb nooit uitgesloten dat ik terug zou keren. Ik zei tegen mezelf altijd dat ik me niet zou verstoppen en dat niemand me klein zou krijgen. Maar het dan ook nog doen, is niet gemakkelijk”, vertelt ze woensdag in Het Laatste Nieuws.

“Maar die twee uurtjes die ik sinds een tijdje weer samen met m’n collega’s kan poetsen, doen toch deugd”, vertelt Marina. “Die mensen hebben me na die aanval zo gesteund dat ik nergens anders zou willen werken. Ook al is het daar waar de miserie voor mij is begonnen.”

Enkel de inkom van de supermarkt, waar ze overgoten werd met zuur, vermijdt Marina. Haar collega’s nemen die plaats voor hun rekening. “Als ik er ook maar in de buurt kom, blokkeer ik en raak ik in paniek. Het voelt ook alsof dat een automatische reactie van m’n lichaam is en dat dit nooit zal veranderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER