© Dick Demey

Lommel-topschutter Leonardo Rocha riskeert drie speeldagen schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal drie speeldagen schorsing en 1.500 euro boete vorderen tegen Leonardo Rocha, de topschutter van SK Lommel. Dat heeft clubsecretaris Rik Lavreysen woensdag bevestigd. Rocha werd op het matje geroepen door de Reviewcommissie.

De Portugese aanvaller moet zich dinsdag voor de Geschillencommissie van de KBVB verantwoorden voor een stevig duel met OHL-verdediger Elliott Moore, die geblesseerd van het veld moest. Scheidsrechter Ken Vermeiren hield de kaarten op zak, maar door de Reviewcommissie moet Rocha alsnog een schorsing vrezen.

Indien Vermeiren na het bekijken van de tv-beelden bevestigt dat de fase een rode kaart verdiende, zal het Bondsparket drie speeldagen schorsing en 1.500 euro boete vorderen. Als Vermeiren achter zijn initiële beslissing blijft staan, gaat Rocha vrijuit. Een eventuele schorsing wordt dinsdag 18 december uitgesproken en treedt ten vroegste voor de competitiematch tegen Beerschot Wilrijk (22 december) in werking.

Aangeboden door onze partners