© rr, BELGA

DISCUSSIE: Hoe gaat u zaterdag de nationale feestdag doorbrengen?

Op 21 juli vieren we de onafhankelijkheid van België. Gaat u zaterdag feestelijk doorbrengen of ligt u niet wakker van de nationale feestdag?

keje

Komende zaterdag herdenken we de eedaflegging van Leopold I op 21 juli 1831. Hij werd de eerste koning van ons land nadat de onafhankelijkheid was uitgeroepen in 1830. Na de knappe prestatie van de Rode Duivels op het WK lijkt het Belgiëgevoel weer flink opgeflakkerd te zijn. De Brusselse Grote Markt liep vol voor de huldiging van ons nationaal elftal en de tricolore vlaggen blijven ook na afloop van het toernooi massaal aan de gevels hangen.

Sommigen zullen zaterdag ongetwijfeld thuis wat luieren, maar in de hoofdstad zijn allerhande activiteiten gepland. Zo woont de koninklijke familie in de voormiddag het Te Deum bij in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele en volgt er in de namiddag het nationaal defilé voor het Koninklijk Paleis. Vanaf 10u is er ook een groot volksfeest in het Warandepark en de feestelijkheden worden ’s avonds traditioneel afgesloten met vuurwerk.

Maar hoe zal u komende zaterdag beleven? Gaat u de dag feestelijk doorbrengen of ligt u niet wakker van de nationale feestdag? Laat het ons weten in onderstaand formulier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER