© Boumediene Belbachir

Twee drugdealers en een zakkenroller opgepakt op Extrema Outdoor

Houthalen-Helchteren -

De politie heeft op de eerste dag van Extrema Outdoor in Houthalen drie personen gearresteerd. Een Italiaan wordt ervan verdacht vijf mensen te hebben bestolen. Twee mannen, uit Maasmechelen en Willebroek, werden betrapt met dealershoeveelheden drugs.

Vrijdagavond deden vijf festivalgangers aangifte van een diefstal met geweld. Een man had hun halsketting in het feestgedruis afgetrokken en was gaan lopen. Door een goede samenwerking tussen het daartoe speciaal opgeleide pickpocket-team van de politiezone Carma en de security van het festival kon een vermoedelijke verdachte worden gearresteerd. De 26-jarige Italiaan werd even voor middernacht vastgezet door de festivalmagistraat en zal vandaag (zaterdag) door de politie worden verhoord. Parket, politie en de organisatie van het festival adviseren om dure juwelen best niet mee te nemen.

Uitgegleden

Nog vrijdagavond werd een 23-jarige man uit Maasmechelen door de agenten aangesproken omdat hij zich verdacht gedroeg. Hij vluchtte, maar gleed uit door de modderige ondergrond. De arrestatie gebeurde niet zonder slag of stoot. De twintiger stelde zich zeer agressief op tegenover politie en security. Hij bleek 68 XTC-tabletten op zak te hebben. Bij een huiszoeking werden nog eens 151 pillen gevonden. Deze drugs werden onmiddellijk getest door het NICC (Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie), dat de politiediensten en het parket ter plekke ondersteunt. De man zal bij de onderzoeksrechter voorgeleid worden.

Een tweede dealer werd vrijdagnamiddag al in de boeien geslagen toen agenten in burger hem drugs zagen verkopen. De 23-jarige man uit Willebroek had 22 XTC-tabletten en een gebruikershoeveelheid cocaïne op zak. Een huiszoeking leverde eveneens een positief resultaat op: er werden 116 XTC-tabletten aangetroffen. De man wordt in snelrecht gedagvaard en zal snel voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer