© AP

Chaos op vlucht tussen Brussel en Antalya: “Kinderen zijn aan het huilen”

Zo’n 150 passagiers zitten al meer dan twee uur vast op een vliegtuig van TUI op de tarmac van de luchthaven van Zaventem. Hun geplande toestel was defect, en hun vervangtoestel heeft voorlopig geen toestemming om te landen in Antalya.

Thomas JANSEN

Een van de passagiers is Anne-Sophie uit Wellen. Zij verheugde zich samen met haar vriend op een weekendje Antalya, maar dat dreigt nu flink ingekort te worden. “Om 11.20 uur mochten we inchecken”, zegt Anne-Sophie. “Toen werd er al gezegd dat er vertraging was door de catering. Eens op het toestel, bleek er een defect. Daardoor moesten we overstappen op een Nederlands vliegtuig, dat overkwam uit Amsterdam. Maar nu is het niet zeker of dat toestel wel mag landen in Antalya, en hebben we twee uur moeten wachten. Er waren zelfs kinderen aan het huilen, en pas na een hele tijd werden de deuren opengezet voor wat frisse lucht. Ik heb TUI gecontacteerd, maar daar waren ze heel onvriendelijk. Een klacht indienen kan enkel schriftelijk. Iedereen is boos en wil vooral duidelijkheid, want we verliezen zo wel een dag van onze vakantie.”

TUI-woordvoerder Piet Demeyere bevestigt dat er een probleem is met de vlucht tussen Brussel en Antalya. “Dat nieuw toestel beschikt inderdaad niet over de nodige landingsrechten”, zegt Demeyere. “Normaal hebben wij een heel goed contact met de luchthaven op Antalya. Zodra die landingsrechten in orde zijn, moeten we ook snel kunnen vertrekken. Daarom kunnen we de passagiers niet ver laten gaan of op hotel sturen.”

Bon van 20 euro

Rond half 3 mochten de passagiers dan toch het vliegtuig verlaten. Iedereen kreeg een bon van 20 euro om iets te eten of te drinken. Maar daarmee was de woede niet bekoeld. “Er is maar één zaakje open en daar staat iedereen nu aan te schuiven”, zegt Anne-Sophie.

Demeyere verwacht echter dat het toestel snel zal mogen vertrekken. “Wanneer precies? Daar kunnen we voorlopig geen exact antwoord op geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer