© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Genkenaar verliest rijbewijs na achtervolging tegen 200 km/uur

De politie LRH heeft donderdagnacht 13 rijbewijzen ingetrokken bij alcohol- en drugscontroles op drie plaatsen. Een Genkenaar speelde zijn rijbewijs kwijt na een wilde achtervolging.

siol

Bij controles in Hasselt werd op de Sint-Truidersteenweg een niet-verzekerde opgedreven bromfiets getakeld. Op de Gouverneur Verwilghensingel bliezen 11 chauffeurs, waaronder ook een beginnende bestuurder, positief. Een andere chauffeur met een glaasje te veel op had ook nog eens geen rijbewijs bij. Zijn voertuig werd getakeld.

Op de Sint-Truidersteenweg in Herk-de-Stad hadden twee bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Eén chauffeur had een grote hond op de schoot zitten, en kreeg een onmiddellijke boete van 116 euro.

Achtervolging

Tijdens een controle in de Kiezelstraat in Godsheide zag een politieploeg een voertuig tegen hoge snelheid vertrekken. De achtervolging werd ingezet, waarbij de 33-jarige bestuurder uit Genk tot 200 km/uur haalde in een zone 90. Zijn voertuig werd onderschept en zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.