zaterdag 26 mei 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het NSK Olimpiejsky in Kiev, waar Dua Lipa zal optreden voor de aftrap van de finale. EPA-EFE

dingen die je moet weten over Champions League-finale

17.000 euro voor hotelkamer

Real Madrid-Liverpool. Een Champions League-finale om duimen en vingers bij af te likken. Dat Real Madrid in de finale favoriet is en Ronaldo weeral maar eens topschutter wordt, weet ongeveer iedereen. Maar wat weten we nog niet over de finale van 2018? Een antwoord in vijf delen.

Eerste duel sinds 1981

Eerst en vooral is het van 1981 geleden dat de twee Europese grootmachten elkaar troffen in een Champions League-finale, of beter gezegd de voorloper ervan, Europacup I. The Reds trokken toen aan het langste eind en klopten de Spanjaarden met 1-0 na een doelpunt van linksback Kennedy.

Nooit eerder finale in Oekraïne

De naam van het stadion luidt NSK Olimpiejsky en beschikt over 63.000 plaatsen. Op zich niet zo speciaal. Ware het niet dat dit de allereerste Europese bekerfinale in Oekraïne ooit zal zijn. Een primeur voor Kiev en het hele land. Sergio Ramos heeft goede herinneringen aan het stadion. Hij won er in 2012 het EK met Spanje na een 4-0 overwinning tegen Italië.

Spotify-zangeres treedt op

Tijdens de openingsceremonie vanavond zal de Britse zangeres Dua Lipa optreden. Dua Lipa (22) is momenteel de meest gestreamde vrouwelijke artiest op Spotify. Ze bereikte ook als eerste vrouw ooit een miljard Youtube-views met haar monsterhit ‘New Rules’.

Beker van 73,5 cm en 7,5 kg

De felbegeerde Champions League-beker werd ontworpen en vervaardigd door Jürg Stadelmann. De beker met de grote oren is 73,5 cm lang en weegt 7,5 kg. Er kroop maar liefst 340 uur arbeid in het maken ervan.

Onbetaalbare hotelkamers

Hotels in Kiev slaan prijzen hotels op voor Liverpool-fans: Een Engelsman gokte maanden geleden al op CL-finale Liverpool. Daardoor kon hij aan een erg voordelige prijs een hotelkamer boeken. Nu annuleert hetzelfde hotel zijn boeking en slaan ze hun prijzen schandalig op, van 86 euro naar 17.000 euro. Nu richtte Oekraïner Victor Kylymar de Facebook-groep ‘Kyiv free couch’ op om de getroffen supporters onderdak te bieden.  (mv)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws