Mont Saint-Michel opnieuw vrijgegeven, maar politie nog steeds op zoek naar verdacht individu

© AFP

Het eiland Mont-Saint-Michel is zondagnamiddag opnieuw vrijgegeven. De ordediensten hadden de trekpleister laten evacueren nadat een man een politieagent had bedreigd en vervolgens op de vlucht sloeg, maar konden hem na een urenlange zoektocht niet lokaliseren.

mtm, edm

De politie kreeg zondagochtend rond 07.45 uur een melding binnen van een toeristische gids die de bedreigingen op de bus zou hebben gehoord. De verdachte kon al snel worden geïdentificeerd, mede dankzij de vele bewakingscamera’s op het eiland. Hoewel ze hem in beeld hadden, verloren de speurders de man toch uit het oog, waarna de grote zoekactie werd opgezet.

De toeristen en bewoners werden 'uit voorzorg' geëvacueerd en overgebracht naar het vasteland. Een politiehelikopter speurde de omgeving af. De beroemde abdij werd gesloten als voorzorgsmaatregel. Maar de zoekoperatie is op niets uitgedraaid, want de man kon nergens worden gevonden. Om 14.00 uur werd de site opnieuw vrijgegeven. 'We zijn er vrijwel zeker van dat de verdachte zich niet langer ter plaatse bevindt. Alle woningen werden doorzocht.'

Mont Saint-Michel met bijhorend abdijcomplex en de omliggende baai werd in 1979 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed en is na de Eiffeltoren en het Kasteel van Versailles de meest bezochte toeristische trekpleister van Frankrijk. Jaarlijks lokt de site meer dan 3,5 miljoen bezoekers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.