Pachters An Schoovaerts en Jurgen Mariën organiseren al voor de vierde keer een zomerbar op kasteeldomein Zellaer.© Dirk Vertommen

Zellaer Zomert strijkt weer neer op Bonheidens kasteeldomein: “Met doe-expo voor jongste bezoekers”

Bonheiden -

Sinds het voorbije weekend kan je weer wegdromen op kasteeldomein Zellaer in Bonheiden tijdens Zellaer Zomert. De zomerbar blijft er staan tot eind september. Voor de jongste bezoekers vindt in het kasteel de doe-expo Vos en Haas plaats.

Kristof Van Rompaey

Pachters van het kasteeldomein An Schoovaerts en Jurgen Mariën uit Putte organiseren hun zomerbar voor de vierde keer. Het inmiddels bekende concept blijft behouden, mits enkele uitbreidingen. “De kaart van de foodbar en de drankenkaart zijn wat ruimer”, zegt Jurgen. “Ook het aantal droge zitplaatsen is wat uitgebreid. We hebben nu een capaciteit van zo’n driehonderd zittende bezoekers.”

Het bekende concept van de zomerbar blijft behouden, mits enkele uitbreidingen.© Dirk Vertommen

Vorig jaar konden de kleinste bezoekers zich uitleven tijdens een doe-expo rond Ridder Muis. Dit jaar werkten An en Jurgen een expo uit rond Vos en Haas, samen met uitgeverij Lannoo en auteur Sylvia Vanden Heede. “De expo is gericht op kinderen tussen 3 en 10 jaar, mits begeleiding”, vertelt Jurgen. “Op drie verdiepingen van het kasteel gaan de deelnemers op zoek naar de jarige van Vos en Haas. In de winter zijn we al begonnen met de opbouw.”

Groen licht

Tijdens de schoolmaanden vindt de expo enkel op zaterdag en zondag plaats. Tijdens de grote vakantie kan je er elke dag terecht, tot eind september. “De zomerbar blijft ook tot dan staan”, zegt Jurgen. “Het verschil met vorig jaar is dat we in juli en augustus zeven op zeven open zijn. Zoals vorig jaar zijn we tijdens het eerste weekend van augustus wel gesloten voor het festival 12 Inch Lovers. Dit jaar wordt het een tweedaags festival.”

Voor de jongste bezoekers vindt in het kasteel een doe-expo rond Vos en Haas plaats.© Dirk Vertommen

De pachters hebben nog mooie toekomstplannen voor het domein. Ze gaan er een B&B, feestzaal en brasserie uitbaten. “We wachten nog op de goedkeuringen”, zegt Jurgen. “Ergens in de loop van dit jaar hopen we volledig groen licht te krijgen.”

De opbouw van de expo begon al in de winter.© Dirk Vertommen

Zoals vorig jaar serveren An en Jurgen de komende maanden geregeld ontbijtbrunches in de mooiste kamers van het kasteel. Daar moet je op voorhand voor reserveren. Dat geldt ook voor de doe-expo, al kan het daar gebeuren dat je nog kunt aansluiten. “We hebben een nieuwe website waarop je alle informatie kunt terugvinden”, geeft Jurgen nog mee.

www.kasteeldomeinzellaer.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners