Basketbal BNXT League Elite Gold Telenet Giants Antwerp-BAL Weert

Imposante Jovanovic zet Telenet Giants Antwerp met vier op een rij steviger op plek in top 3 van Elite Gold

Nikola Jovanovic leidde met 29 punten de Giants mee naar de winst.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerpen -

Vier op een rij! Dat realiseerde Telenet Giants Antwerp in Elite Gold van de BNXT League en tegen BAL Weert. De Sinjoren verstevigen zo hun topdrieplaats in Elite Gold. Nikola Jovanovic was met 29 punten en 7 rebounds de absolute uitblinker.

Patrick Ceulemans

Nikola Jovanovic was imposant “in the paint” en leidde Telenet Giants Antwerp in de studieronde snel naar een 11-3 bonus. De Belg Noé Botuli scoorde na splijtende drives voor BAL Weert en beperkte in de eerste helft de schade voor de Nederlanders: 21-16.

De Giants openden het tweede kwart eerder steriel en konden na 33-23 de kloof niet uitdiepen. Zo zagen ze BAL Weert via opnieuw Noé Butuli en Milhan Charles terugkeren naar een 36-30 tussenstand. De Sinjoren behielden wel controle en trokken halfweg richting kleedkamer met een 40-33 bonus.

Rasir Bolton en Nikola Jovanovic.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Het begin van de tweede helft bracht wel een scherpe start van de Giants: 42-33. BAL Weert was echter stug en bleef aanklampen: 46-40 en 59-55. Coach Ivica Skelin probeerde met een time-out wat meer schwung in zijn team te krijgen. Rocky Kreuser Jackson scoorde met een bom en Nikola Jovanovic dropte at the buzzer van het derde kwart en vanop de eigen speelhelft een driepunter: 65-57!

Yoeri Schoepen pakte in het slotkwart uit met twee driepunters op een rij en leidde de Giants naar een 73-61 voorsprong. Telenet Giants Antwerp leek nu wel gelanceerd en hield ditmaal zijn kloof via Rasir Bolton (17 punten, 5 assists) intact: 78-65 en 82-65.

In de slotfase hield een gretig en in defense sterk spelende Antwerpse ploeg BAL Weert wel onder controle. Coach Ivica Skelin roteerde met zijn volledige selectie en zag zijn Telenet Giants Antwerp uiteindelijk met een afgetekende 89-68 zegevieren. Meteen 4 op 6 in Elite Gold voor de Antwerpenaars die achter Oostende en Heroes Den Bosch de op één na beste Belgische ploeg blijven. Belangrijk met het oog op de Belgische play-offs, die op 8 mei van start gaan.

Telenet Giants Antwerp-BAL Weert 89-68

Kwarts: 21-16, 19-17, 25-24-11

Telenet Giants Antwerp: Tallir 0, Veinot 8, Kediambiko 2, Van Buggenhout 6, Van Cleemput 0, Sueing 5 , Willems 4, Schoepen 6, Mwema 0, Jovanovic 29, Kreuser 12, Bolton 17

BAL Weert: Brahtwaite 0, Tholel 6, Strojil 0, Masnic 4, Van Holst 0, Sibilo 0, Goss 14, Brankovic 12, Charles 16, Botuli 16

Feest in de Lotto Arena en met ook een juichende general manager Eddy Faus van de Giants.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen