Afschaffing van papieren belastingaangifte voor bedrijven uitgesteld

Themabeeld© Alexander Meeus

Belastingaangiftes op papier blijven voor bedrijven nog mogelijk tot uiterlijk 2028. De wet die de digitale aangifte voor hen verplicht vanaf 2025, is opgeheven. Dat meldt De Tijd en de federale overheidsdienst Financiën bevestigt het nieuws. Voor particulieren zal de papieren optie blijven bestaan.

jvh
Bron: BELGA

Een wet uit 2021 voerde voor de FOD Financiën een verplichting in om digitaal met de belastingplichtigen te communiceren, via de eBox en MyMinfin. Die maatregel had vooral betrekking op de communicatie met professionelen en rechtspersonen. Particulieren moesten zelf expliciet aangeven dat ze voor digitale communicatie en een elektronische aangifte kozen.

De FOD Financiën haalt die deadline echter niet. De FOD bevestigt dat er een aanpassing van de wet is, waarbij de deadline voor de aangiftes van de vennootschapsbelasting is opgeschoven naar 1 januari 2028. Bij de personenbelasting zal de papieren aangifte ook dan nog tot de mogelijkheden behoren voor particulieren die niet uitdrukkelijk voor digitaal kiezen.

Overigens lijken ook particulieren en bedrijven nog niet volledig klaar voor de omschakeling. In 2022 gaven ruim 3,25 miljoen Belgen hun personenbelasting digitaal aan, terwijl iets meer dan 264.000 mensen hun belastingaangifte nog op papier deden. Bedrijven staan al verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen