VIDEO. Ziedende Daniil Medvedev eruit in Monaco na nieuwe woede-uitbarsting, Novak Djokovic voor tiende keer in kwartfinale

© AFP

Daniil Medvedev is in de achtste finales van het Masters 1000-toernooi van Monte Carlo uitgeschakeld. De nummer vier van de plaatsingslijst moest met 6-3 7-5 zijn meerdere erkennen in zijn landgenoot Karen Khachanov, de mondiale nummer zeventien. Topreekshoofden Novak Djokovic en Jannik Sinner stoten wel door naar de kwartfinale in Monaco.

Quinten Torfs
Bron: De Telegraaf en BELGA

Medvedev kreeg het donderdag, net als een dag eerder in het duel met Gaël Monfils, aan de stok met de umpire van dienst. De Russische toptennisser, inmiddels ook welbekend omwille van zijn opvliegende karakter, was het niet eens met de beslissingen van Carlos Bernardes, die hem in de slotfase een puntstraf gaf.

“Het is de tweede dag op een rij, jongens. Open jullie ogen. Doe iets. De bal is uit”, ging Medvedev ziedend tekeer. Hij vond dat Bernardes had moeten ingrijpen toen een bal van Khachanov uit was. “Ze weten niet meer hoe ze een wedstrijd moeten leiden. Wie gaat er actie ondernemen en verantwoordelijkheid nemen?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Incident woensdag, zelfs het dak moest eraan geloven

Medvedev was woensdag al furieus en schudde tijdens een discussie met de scheidsrechter hevig aan het dakje van de stoel waarop hij zat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Djokovic en Sinner wel door

De eerste twee reekshoofden Novak Djokovic (ATP 1) en Jannik Sinner (ATP 2) hebben zich donderdag op het gravel van Monte Carlo met gemak verzekerd van een plaats in de kwartfinales van het derde ATP Masters 1.000 van het seizoen. Djokovic kwalificeerde zich door de Italiaan Lorenzo Musetti (ATP-24) met 7-5 en 6-3 te verslaan. De Serviër nam daarmee revanche voor de nederlaag van vorig jaar in dezelfde fase van het toernooi.

Vrijdag strijdt de nummer één van de wereld om een plaats in de halve finale met de Australiër Alex De Minaur (ATP 11), die zijn landgenoot Alexei Popyrin (ATP 46) met 6-3, 6-4 versloeg. Voor Djokovic wordt het zijn eerste kwartfinale in Monte Carlo sinds 2019, zijn tiende in totaal. Zijn laatste halve finale in Monaco dateert van 2015, toen hij er zijn tweede titel pakte.

Sinner had 1 uur en 16 minuten nodig om de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 25) met 6-4, 6-2 naar huis te sturen. De 22-jarige Italiaan won al 24 van zijn 25 gespeelde wedstrijden in 2024 en moet het nu opnemen tegen de winnaar van een duel tussen de Deen Holger Rune (ATP 7), vorig jaar finalist (verslagen door Andrey Rublev), en de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 9), onlangs finalist op de het ATP 1.000 in Miami, tegen Sinner.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen