VOLLEYBAL champion PLAY-OFFS Lindemans Aalst - Volley Haasrode Leuven (Zaterdag om 20.30 uur)

Laatste match van het seizoen wordt vooral uitwuifwedstrijd bij Lindemans Aalst: “Maar toch zien de supporters volgend jaar veel vertrouwde gezichten”

Robbe Van de Velde volgt coach Christophe Achten naar het Duitse Düren.© Gregory Van Gansen

Aalst -

Lindemans Aalst sluit zaterdagavond in Schotte het seizoen af met een prestigematch tegen Volley Haasrode Leuven. De Ajuinen kunnen op de laatste speeldag nog over Haasrode Leuven naar de derde plaats springen. Ze moeten dan wel met 3-0 of 3-1 winnen.

Stefan Geeroms

“Een derde plaats, daar hadden wij aan het begin van deze campagne voor getekend”, zegt coach Christophe Achten. “Wij gaan er dan ook vol voor. Dit wordt niet zomaar een eindeseizoensmatch, maar wel nog een duel met inzet.”

Voor enkele mensen zal het ook een emotioneel slot zijn. Bij Aalst nemen clubiconen Robin Overbeeke en Robbe Van de Velde afscheid en bij Haasrode Leuven sluit Hendrik Tuerlinckx in Schotte een rijkgevulde carrière als speler af. Ook voor de 45-jarige Christophe Achten wordt het de laatste keer dat hij de Ajuinen zal coachen. De Limburger maakte enige tijd terug al bekend dat hij volgend seizoen aan de slag gaat bij het Duitse Düren. Hij neemt Robbe Van de Velde mee naar zijn nieuwe club. “Ik pakte vorig seizoen in moeilijke omstandigheden over van Portugees Idner Martins”, blikt Achten terug. “Wij haalden nog wel de play-offs, maar de kers op de taart – Europees volleybal – ontbrak. Dit seizoen kenden wij een moeilijke start, maar dankzij een mooie zegereeks en vooral twee zeges tegen Greenyard Maaseik, waren de verwachtingen ineens hooggespannen.”

Ook voor de 45-jarige Christophe Achten wordt het de laatste keer dat hij de Ajuinen zal coachen.© Gregory Van Gansen

Op de vierde match in de play-offs kreeg Lindemans Aalst een tik in Leuven. “Het vertrouwen was even weg, waardoor wij nooit aanspraak konden maken op een finaleplaats. Wij hadden zelf ook meer verwacht van deze play-offs, maar al bij al zijn Maaseik en Roeselare de verdiende finalisten.’’

Toekomst ziet er goed uit

Het Aalsterse bestuur was best wel tevreden over het geleverde werk van Christophe Achten, maar de Maaseikenaar hakte zelf de knoop door om de club te verlaten. “De belangrijkste reden was dat ik de lange verplaatsingen van mijn woonplaats Ranst naar Aalst beu was. Elke dag moest ik de Antwerpse en Brusselse ring over en zat ik bijna vier uur in de auto. In Düren zal dat niet het geval zijn. Ik kan er regelmatig overnachten, waardoor ik meer tijd zal hebben voor mijn gezin en familie.”

Volgend seizoen speelt Lindemans Aalst Europees volleybal.© Gregory Van Gansen

Achten verlaat dus in de beste verstandhouding de club. “Ik laat Aalst in goede handen achter. Mijn opvolger Frank Depestele woont op twintig minuten van Schotte, dus hij kent al niet dezelfde mobiliteitszorgen. Ruim de helft van de kern tekende bij, waardoor de supporters volgend seizoen nog heel wat vertrouwde gezichten gaan zien. De continuïteit wordt dus gevrijwaard, waardoor de toekomst van de club er goed uitziet.’’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus