De spanningen liepen eerder deze week al op in Gent.© if

Wapens aangetroffen en opnieuw Koerdisch café vernield: politie doet 22 arrestaties tijdens woelige nacht

GENT -

De sfeer was in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw heel grimmig tussen de Koerden en de Turken. Er werd opnieuw een Koerdisch café vernield en de politie trof wapens aan. Er werden 22 mensen gearresteerd. De helft is minderjarig.

Laura Moens

De spanningen tussen de Koerden en de Turken liepen de jongste dagen hoog op en ook in de nacht van woensdag op donderdag was dat niet anders. De politie stuurde extra manschappen de straat op om ernstige incidenten te voorkomen, want op sociale media werd opgeroepen om opnieuw op straat te komen.

“Ondanks onze inspanningen hebben we niet kunnen verhinderen dat er opnieuw een handelspand van een Koerdische ondernemer werd vernield”, zegt de politie. “Onze massale aanwezigheid heeft er wel voor gezorgd dat we kort op de bal konden spelen. We hebben 22 mensen gearresteerd.”

De helft van die mensen was minderjarig. De politie trof ook wapens zoals messen en een molotovcocktail aan in de buurt van de jongeren. “Ze waren duidelijk op zoek naar een manier om de openbare orde te verstoren en gerechtelijke feiten te plegen”, zegt de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer