© Photo News

Veertiger steekt liefdesrivaal neer en bijt agent in schouder: vier jaar voorwaardelijk

Een 42-jarige man uit Oudsbergen kreeg donderdag voor de Tongerse correctionele rechtbank vier jaar cel met uitstel onder voorwaarden omdat hij de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin met een mes in de buik stak. De veertiger viel twee weken eerder ook al twee agenten en twee ambulanciers aan.

Shauni Deferm

De veertiger en zijn ex-vriendin besloten begin 2018 een punt te zetten achter hun relatie. Toch hadden de twee nog regelmatig seksuele contacten, al had de vrouw in tussentijd een nieuwe vriend. Iets wat de jaloerse veertiger niet kon verkroppen. Op 11 maart 2018 wilde de veertiger zijn ex opnieuw een bezoekje brengen met het oog op een vrijpartij. “Zij had hem ge-sms’t dat hij beter niet kon langskomen, omdat haar nieuwe vriend bij haar was”, aldus de procureur tijdens de behandeling van de zaak in april.

Geperforeerde dikke darm

De man luisterde niet en daagde toch op. Er ontstond een discussie en de twee mannen kregen het met elkaar aan de stok. Toen de nieuwe vriend van de vrouw ermee dreigde om de politie te bellen, haalde de veertiger uit met een mes. Hij stak met veel kracht in de buik van zijn liefdesrivaal. “De dikke darm was volledig geperforeerd”, ging de aanklager verder. “Als hij iets meer naar links of naar rechts had gestoken, was de man mogelijk gestorven omdat de lever of andere bloedvaten konden geraakt worden. Daarom gaat het hier wel degelijk om een poging tot doodslag.”

De veertiger probeerde te vluchten via de tuin, maar kon toch gearresteerd worden. “Hij riep nog dat hij hoopte dat het slachtoffer dood was en dat hij daar met plezier dertig jaar voor in de cel wilde zitten”, zei de procureur. “Dit wijst op het oogmerk om te doden.” Hiervoor veroordeelde de rechter hem tot een celstraf van vier jaar met uitstel onder voorwaarden.

Bijtwonde in schouder

Dat de man wel vaker agressief was, bleek ook twee weken voor de feiten. Omdat de man de relatiebreuk niet kon verwerken, probeerde hij zijn polsen over te snijden. Tijdens de interventie van de politie en de ziekenwagen, moesten twee agenten en twee ambulanciers het ontgelden. Zo beet hij in de schouder van een politieman, een andere kreeg rake stampen. Ook de ambulanciers raakten gewond toen ze hem op de brancard wilden leggen. Uiteindelijk moest een agent geopereerd worden aan de schouder. Hij krijgt hiervoor een provisionele schadevergoeding van een euro. De veertiger werd veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 800 euro voor het geweld tegenover de hulpdiensten.

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn, op het telefoonnummer 1813 of online via www.zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer