© JVdP

Bakkerij aan overkant Paardenmarkt: “Van sommigen weten we dat ze in orde zijn”

Bij bakkerij Veron zit men al sinds maandagavond op de eerste rij van het incident op de Paardenmarkt. De bakker en zijn gezin wonen boven de zaak die recht tegenover de ontploffing gevestigd is.

SaRe

“Natuurlijk hoorden wij de enorme knal”, vertelt bakkersvrouw Gina Lathouwers. “Onze ramen zijn kapot maar voor de rest hebben we geen schade.” Lathouwers kent ook enkele mensen die aan de overkant wonen. “Van sommigen weten we dat ze in orde zijn”, zegt ze. “Maar het is afwachten wie de slachtoffers zijn.”

© JVdP

Hoewel de explosie wel wat kijklustigen lokt, vreest de bakker wel met een hoop brood te blijven zitten. “Het is sowieso al moeilijk om hier te geraken met de werken in de buurt (de Paardenmarkt ligt vlak bij ‘de Knip’ aan de Leien, red.)”, vertelt een medewerkster van de bakkerij. “Nu is de straat afgesloten en kan men hier enkel te voet terecht, dat merken we wel aan de hoeveelheid klanten. Mensen kunnen niet even snel met de auto stoppen en een brood kopen.”

“Allemaal bijzaak”

“Dat is natuurlijk allemaal bijzaak als je hoort dat er twee dodelijke slachtoffers zijn”, vult Lathouwers aan. “Wat een verschrikkelijk nieuws.”

In de buurt rijzen al sinds maandagavond heel wat vragen over de woningen aan de overkant en ook bij de bakker heeft men verhalen gehoord. “Het is het gespreksonderwerp van de dag”, aldus de medewerkster. “We zullen maar afwachten tot er duidelijkheid is over wat er gebeurd is voor we conclusies trekken, zeker”, besluit Lathouwers.

© JVdP

© JVdP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ontploffing Paardenmarkt