© BELGA

Sanoma schrapt mogelijk 96 banen en wil Belgische vrouwenbladen verkopen

Mediabedrijf Sanoma wil zijn Belgische vrouwenbladen verkopen aan Roularta Media Group. Dat meldt Sanoma dinsdagochtend in een persbericht. Als gevolg van de voorgenomen verkoop van het portfolio heeft Sanoma België tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag aangekondigd van mogelijk 96 banen.

Het banenverlies treft voornamelijk commerciële en ondersteunende diensten. De handel in het aandeel Roularta werd dinsdagochtend opgeschort op de beurs van Brussel.

Na de aankondiging van de intentie tot collectief ontslag wordt de consultatie- en informatieronde met de sociale partners opgestart. “Pas daarna zal een definitieve beslissing genomen worden met betrekking tot het aantal banen dat door de reorganisatie getroffen wordt”, luidt het in een persbericht.

Roularta heeft volgens Sanoma een bod gedaan op het vrouwenmagazineportfolio van Sanoma Media Belgium. Dat bestaat uit de merken Libelle, Femmes d’Aujourd’hui, Flair, Feeling & Gael, als ook La Maison Victor, SheDeals, Loving You, Zappy, Communiekrant en Kids Only. De websites, line extensions en socialemediakanalen van deze titels zijn eveneens in het bod opgenomen.

De interieurmediamerken blijven integraal onderdeel van Sanoma, “mede ook gezien het feit dat de redactionele synergie tussen België en Nederland op dit vlak heel sterk is”, klinkt het. De voorgenomen wijzigingen hebben geen impact op het contentmarketingagentschap HeadOffice.

“Worstcasescenario”

De plannen van mediabedrijf Sanoma zijn dinsdagochtend bij de vakbonden hard aangekomen. “De mensen wisten dat er iets gaande was, maar dit is absoluut een worstcasescenario, hier zijn geen woorden voor”, zegt Stephan Galon, vakbondssecretaris BBTK-ABVV, na afloop van een bijzondere ondernemingsraad bij Sanoma.

Volgens Galon werken bij Sanoma in België vandaag 230 mensen, van wie er ongeveer 100 van de redacties van de vrouwenbladen de overstap zullen maken naar Roularta. Bij de ondersteunende diensten worden mogelijk 96 banen geschrapt, waardoor er nog 34 mensen zouden overblijven bij Sanoma in België.

“De informatie- en consultatiefase wordt opgestart en wij zullen er echt alles aan doen om dat cijfer van 96 ontslagen naar beneden te krijgen. Er zijn al reorganisaties geweest en de mensen zijn met verstomming geslagen. Dit is een ongelooflijk zwarte klap”, aldus Galon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER