woensdag 19 september 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Buya Turay was tegen Lokeren nog de reddende engel met zijn gelijkmaker, maar zondag mocht hij van Brys niet eens mee naar Gent. Photo News

STVV

‘Dure vogel’ Buya Turay behoorde niet eens tot de selectie in Gent

“Match gevolgd vanuit mijn zetel”

STVV stuntte in de Ghelamco Arena vorige zondag. Opvallend: dure spits Mohamed Buya Turay zat niet eens in de selectie. “Ik heb de match dan maar vanuit mijn zetel gevolgd”, zucht de man die uit Zweden overkwam voor 1,9 miljoen. “Geen nood, ik vecht wel terug.”

Gunter SCHOOFS

Yohan Boli was Marc Brys’ eerste keus in de spits in Gent vorige zondag. Als back-up zat Paul Gladon op de bank. Van Mohamed Buya Turay was geen spoor. Hij mocht niet eens mee afreizen naar Gent. “Ik heb de match dan maar vanuit mijn appartement in Sint-Truiden gevolgd”, zegt de spits. “Uitleg heb ik niet gekregen van de trainer. Ik ga die ook niet vragen. Als voetballer hoor je gewoon harder te werken op training in zo’n geval. Ik weet niet of ik de coach kan overtuigen om tegen Antwerp wel weer van de partij te zijn. Ik wacht af.”

In een andere wedstrijd kan het weer aan mij zijn, wie weet. Ik ga niet beginnen te zagen nu Mohamed BUYA TURAY

“Ik kreeg een individueel trainingsprogramma tijdens het weekend en volgde de match vanuit mijn zetel”, vervolgt Buya. “Ik was heus wel blij voor mijn ploegmakkers, hoor. Ik ben niet zo’n egoïstisch type dat alleen aan zichzelf denkt. Het ploegbelang primeert boven alles. Als de coach niet voor mij kiest, zal hij daar zijn redenen voor hebben. Boli is trouwens ook een totaal ander type. In een andere wedstrijd kan het weer aan mij zijn, wie weet. Ik ga niet beginnen te zagen nu.”

Marc Brys heeft momenteel een erg brede kern. 29 pionnen heeft hij elke dag onder zijn hoede. Buya: “Iedereen moet dus knokken voor zijn plaats. Maar het seizoen duurt ook nog erg lang. Mijn tijd komt nog wel.”

Legear bijna terug - Gisteren trainde STVV één keer. Sekine, Legear en De Petter werkten apart. Legear zal weldra aansluiten. Vandaag oefenen de Kanaries twee keer. (gus)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws