Na commotie van vorige editie: dj-festival dan toch gewoon opnieuw op dezelfde locatie?

© pdv

© pdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De eerste namen zijn bekend en de voorverkoop is gestart. Maar op welke locatie het dj-festival United zal plaatsvinden, wil organisator Peter Decordier nog niet kwijt. Na de commotie vorig jaar is dat mogelijk toch opnieuw op de site van Santens.

Paul Darragas

“Ik kan de buurt geruststellen. Volgend jaar zoeken we een andere locatie.” Dat verzekerde organisator Peter Decordier vorig jaar, nog voordat de eerste decibels door de klankkasten werden gejaagd op de eerste editie van zijn dj-festival United. Want toen begin vorig jaar bekend raakte dat de site van de vroegere Santens-fabriek aan de Galgestraat in Oudenaarde het decor zou vormen voor de organisatie van het nieuwe festival United, stak meteen een storm van verontwaardiging en protest op. Omwonenden vonden het niet kunnen dat in een woonomgeving een festival zou worden georganiseerd. Zo werden vooral geluidsoverlast, verkeerschaos en vandalisme gevreesd. Dat kwam toen tot uiting op een bewogen infovergadering.

Breed draagvlak

Maar het festival, dat zo’n vierduizend bezoekers lokte, verliep rimpelloos en buurtoverlast bleef tot een minimum beperkt. Mede daardoor sluit organisator Peter Decordier niet uit dat de tweede editie van het festival, geprogrammeerd van 27 tot 29 april, toch op de dezelfde locatie zal plaatsvinden. “Momenteel houden we alle pistes open, maar zeker is dat het een verrassende locatie wordt”, laat Peter Decordier voorlopig nog niet in zijn kaarten kijken. “Een drietal maanden geleden hadden we een infovergadering met de buurt. Het betrof een verkennend gesprek om een zicht te krijgen op welke mogelijkheden we hebben. Ik stel vast dat er, ondanks de commotie vorig jaar, nu wel een zeer breed draagvlak is om het festival op dezelfde locatie te laten plaatsvinden. Binnen een drietal weken maken we de locatie bekend.”

Nieuwe accenten

Intussen zijn wel al de eerste namen bekend. Op de affiche staan onder andere 2Fabiola, Demoniak, dj Furax, Da Tweekaz, Macky Gee en Yellow Claw. Peter Decordier: “Het concept blijft grotendeels hetzelfde, maar we leggen wel nieuwe accenten. United blijft hoofdzakelijk een dj-festival, maar we voorzien wel meer ruimte voor live-acts.”

De voorverkoop, of de Early Bird-actie, is gestart. Tickets bedragen 23 euro (dag) of 40 euro (zaterdag-zondag). Voor een combiticket (festival + camping) moet 60 euro neergeteld worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen