Kapperszaak bekogeld met molotovcocktail: “Maar een half metertje verder en mijn huis én dat van de buren was weg”

© lvh

Afgelopen weekend werd bij kapperszaak Diego in de Heirweg in Zingem een brandbom tegen de voordeur gegooid. Zaakvoerder Diego Maheur begrijpt er niks van.

Laurens Van Heuverswijn

Zaterdagavond ging Diego iets eten met vrienden en carnaval vieren in Zwalm. Toen hij ’s nachts thuiskwam, kroop hij nietsvermoedend in bed. Maar toen hij wakker werd en in zijn woning rondliep, hing er een doordringende geur. “Ik rook een sterke mazoutgeur. Eerst dacht ik dat er iets scheelde met mijn gasleiding. Een lek of zo. Het was pas toen ik het salon binnenstapte en de zwartgeblakerde ruit van de deur zag, dat ik besefte dat er iets niet klopte”, aldus Diego. “Ik opende de deur en vond brandplekken op de deur. Op de stoep lagen glasscherven en een wiek. Het was duidelijk dat er een molotovcocktail tegen mijn deur gegooid werd.”

Nieuwe gevel, deur en stoep

De aanval met de brandbom lijkt verre van toevallig. “De molotovcocktail werd op de deur van het kapsalon gegooid, met de bedoeling om door de ruit heen te breken en mijn kapsalon schade te berokkenen. Hadden de daders het gemunt op mijn privéwoning, dan hadden ze door een veel groter raam kunnen gooien.”

Het parket kwam ter plaatse en is momenteel bezig met een onderzoek.

De schade valt behoorlijk mee, al zal de gevel, deur en stoep wel opnieuw aangelegd moeten worden. “Samen met een goede kameraad kon ik zondag al wat schade opkuisen, zodat de klanten niet langs een verbrande deur moeten passeren. Maar ik heb sowieso geluk gehad. Mijn kinderen waren niet thuis, ik was niet thuis. En op een halve meter van de bewuste deur zit een gasleiding. Als die geraakt was, was niet enkel mijn huis maar dat van de buren nu weg.”

Verhuizen

Zijn kinderen slapen voorlopig op een andere plaats, maar zelf denkt Diego niet aan een tijdelijke verhuis. “Ik heb er eerlijk gezegd weinig slaap voor gelaten. Ik ben moeilijk bang te maken. Ik snap gewoon niet waarom dit is gebeurd. Dit is een duidelijke aanval op mijn kapsalon. Is het uit jaloezie? Het is me een raadsel. Alle tips zijn welkom. Mijn buurman kon de politie alvast een tip over een mogelijk voertuig meegeven.”

Nog deze week laat de kapper camerabewaking en een alarmsysteem aanrukken. “Ik heb lang getwijfeld over dat soort beveiliging, maar na dit voorval is het duidelijk dat het nodig is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen