Met de zomerbar Bar Goose aan ’t Water zorgen de initiatiefnemers ook voor een nieuwe havenmeester voor de jachthaven.© Hans Otten

Pop-up Bar Goose verwent passanten aan jachthaven: “Meteen ook iemand gevonden als havenmeester”

Herentals -

Met Bar Goose aan ’t Water krijgt de Herentalse jachthaven deze zomer dan toch weer een pop-upbar. Die komt niet op de idyllische landtong, maar op de parking te staan. Een bewoner van een boot in de haven stapt mee in het verhaal als jachthavenmeester.

Hans Otten

Om meer kandidaten te lokken in de zoektocht naar een nieuwe havenmeester voor de jachthaven vermeldde het stadsbestuur in zijn oproep dat die ook een pop-upbar mag uitbaten. Die zou oorspronkelijk nog op de landtong tussen haven en kanaal komen, waar tot voor enkele jaren horecazaak ’t Haveke en vorige zomer pop-upbar Dock Side opgesteld stond. Van de eerste kandidaturen haalde niemand een voldoende. Intussen raakte bekend dat de Raad van State geneigd is om zonevreemde pop-ups te schorsen. De stad ziet zich zo bij de twee projectoproep genoodzaakt om de zomerbar naar de parking bij de jachthaven op te schuiven.

De zomerbar mag niet langer op de landtong tussen kanaal en jachthaven komen, maar op de parking vooraan in beeld.© Hans Otten

Dit keer kwam er wel een valabele kandidaat uit de bus: de uitbating van de jachthaven en de zomerbar is gegund aan Bar Goose aan ’t Water. Daar zitten vier zakenpartners achter. Bjorn Swennen en Jelte Lambaerts zijn met hun Hap-Events bekend van hun foodtruckfestival Hap, het dance-evenement Coco Loco in Antwerpen of de zomerbar Bloom Beach Bar in Herentals van twee jaar geleden. Daarnaast zijn de broers Brent en Nick Van Rooy van café-restaurant Bar Bier en die andere zomerbar Jardin Albert betrokken.

Rustige bar

“Nee, met de naam Bar Goose verwijzen we gewoon naar ganzen, niet naar de Moose Bar (een concept dat Hap-Events in de Kempen mocht uitbaten, red.)”, zegt Bjorn Swennen met een lachje. “Het concept is ook totaal anders. Onze zomerbar wordt een rustige bar die vooral mikt op de Herentalsenaren en de vele passanten op de fiets. Het is een open geheel, zeker geen zomerbar waar je eerst een inkom moet passeren om binnen te komen. Nick en Brent Van Rooy zijn onze partners om de bar mee uit te baten.”

Als havenmeester hebben de initiatiefnemers een geschikte persoon gevonden in een bewoner van een boot in de jachthaven. “Die man kent het hele reilen en zeilen door en door, hij is echt de ideale figuur om die functie op zich te nemen. Herentals heeft een mooie jachthaven, maar die zou toch nog wat beter uit de verf mogen komen. We willen echt inzetten op een opwaardering van deze aantrekkelijke zone”, zegt Bjorn Swennen.

Een concrete timing is (nog) niet, maar de partners hopen eind mei of begin juni de bar te kunnen openen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals