Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Vlaamse Lucas heeft 250.000 volgers op Chinese versie van TikTok: “Zelfs in een klein dorpje herkennen ze me”
    PREMIUM
    3

    Vlaamse Lucas heeft 250.000 volgers op Chinese versie van TikTok: “Zelfs in een klein dorpje herkennen ze me”

    Lucas Deckers (26) is een fenomeen op Douyin, de Chinese versie van TikTok. Vanuit zijn slaapkamer in Mechelen maakt hij video’s die een schot in de roos zijn bij een Chinees publiek. In vloeiend Mandarijn brengt hij een bezoek aan zijn studentenstad Leuven, een brouwerij in Temse of Maanrock. Hij schopte het zelfs tot een virale internetgrap in China én heeft meer volgers dan de populairste Vlaamse politici op TikTok. Hoe in hemelsnaam werd Lucas influencer in China?
  2. Onderzoekscommissie doet 137 aanbevelingen na VRT-reeks ‘Godvergeten’: regeringscommissaris en oprichting van herstelfonds
    1

    Onderzoeks­com­mis­sie doet 137 aanbevelin­gen na VRT-reeks ‘Godverge­ten’: regerings­com­mis­sa­ris en oprichting van her­stelfonds

    De onderzoekscommissie in de Kamer naar kindermisbruik en seksueel geweld, binnen en buiten de Kerk, heeft 137 aanbevelingen goedgekeurd. Zo beveelt de commissie een gecoördineerde aanpak aan, met de aanstelling van een commissaris voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld op minderjarigen en kwetsbare personen. Nadat de Hoge Raad van Justitie vorige maand in een rapport een reeks disfuncties had vastgesteld tijdens Operatie Kelk, wordt ook de oprichting aanbevolen van een nieuwe onderzoekscommissie hierover.