Archiefbeeld van een parachutesprong in Schaffen

Nederlandse militairen raken verstrengeld tijdens parachutesprong in Schaffen: een van hen gewond naar het ziekenhuis

Op het vliegveld van Schaffen, bij Diest, zijn 2 Nederlandse militairen tijdens een sprong verstrengeld geraakt. Ze moesten hun reserveparachute opentrekken. Een van hen raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht, de andere bleef zo goed als ongedeerd.  

"Deze voormiddag gebeurde er een springoefening van Nederlandse militairen op het vliegveld. Er was eerst een testsprong om te kijken of alle omstandigheden in orde waren, en dat was ook zo. Daarna zijn de militairen met hun oefensprong begonnen, en toen ging het mis", vertelt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

"Tijdens zo'n oefensprong springen telkens 11 parachutisten langs elke zijde uit het vliegtuig. 2 parachutisten raakten meteen met elkaar verstrengeld. Beiden hebben toen hun reserveparachute opengetrokken. Eentje is meteen opengegaan, de andere ging pas later tijdens de val open."

Een van de parachutisten moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Hij raakte lichtgewond. De andere parachutist bleef zo goed als ongedeerd. Dat bevestigt het parket van Leuven. Het onderzoek en de opvolging zijn in handen van de Nederlandse defensie.

Meest gelezen