© diro

Pastoor Jeeva zegent nieuwe sportzaal van Sint-Lutgart in

Tongeren -

Er kan weer volop gestort worden in basisschool Sint-Lutgart in Tongeren. Pastoor Jeeva alle wanden in de hal en passeerde meteen ook in alle lokalen van de school.

Dirk Roefflaer

De nieuwe sportzaal van basisschool Sint-Lutgart is 700 m² groot en telt twee volleybalpleinen. Buiten de schooluren wordt de hal ter beschikking gesteld van een aantal sportclubs. Zo kunnen de jiujitsuclub, de karateclub en de yogaclub er terecht. Ook voor kinderkampen en vakantiekampen wordt de zaal opengesteld.

“De kostprijs bedraagt 1 miljoen euro, via Agion krijgen we 70 procent subsidies”, zegt directeur Jeroen Pasveer. “De hal is uitgerust met zonnepanelen, vloerverwarming en een warmtepomp. Eén wand is uitgerust met een wit scherm voor projectie zodat er cognitieve- en motorische vaardigheden kunnen geoefend worden, bijvoorbeeld om de rekentafels in te oefenen door met een bal te werpen. We hebben bewust gekozen om geen parking te voorzien.”

Pastoor Jeeva zegende alle wanden van de sporthal, alle lokalen en ook een kruisbeeld dat in de inkomhal van de school wordt gehangen.

© diro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer