© ram

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Stalen aardbei van 3 ton op rotonde geplaatst

Wie van de E19 naar Hoogstraten rijdt, kan op de rotonde van de Loenhoutseweg niet naast een nieuw kunstwerk kijken. Dinsdagochtend werd daar een stalen constructie in de vorm van een aardbei geplaatst.

Ronny van den Ackerveken

‘De Aardbei’ is een cortenstalen kunstwerk dat meer dan 3 ton weegt. Het steekt ruim 6 meter boven het niveau van de weg uit. Tuinders Luc Bogaerts uit Loenhout en Jos Cools uit Meer zorgden voor het idee en ontwerp. De uitwerking gebeurde in samenwerking met VITO Hoogstraten, Architectenburo Blockx, Peeters & Van Looveren (stabiliteit), Luyckx Machinebouw uit Brecht en Martens Metaalconstructie uit Hoogstraten. Het stadsbestuur zorgt voor verlichting van het kunstwerk.

Het beeld verwijst naar het belangrijkste exportproduct van de stad. Via Coöperatie Hoogstraten worden jaarlijks ruim 30 miljoen kg aardbeien verhandeld, afkomstig van een gebied van Gent tot het oosten van de provincie Antwerpen en uit Noord-Brabant. Aardbeien maken in de streek nagenoeg 50% uit van de tuinbouwproductie, naast een belangrijke teelt van tomaten, paprika en komkommer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER