© Photo News

Yannick Ferrera: “Eindelijk beloond voor al ons werk”

Eindelijk. Elke Mechelaar nam het woord in de mond, na de eerste zege van het seizoen. Acht speeldagen moesten ze er op wachten. Tegen STVV was het eindelijk zo ver. De ‘high fives’ vlogen in het rond, de mondhoeken krulden naar boven, de champagne werd aangerukt. Yannick Ferrera, die gisteren 37 werd, kreeg het perfecte cadeau.

YANNICK DE BOECKDAVID VAN DEN BROECK

Het duurde even vooraleer de Mechelaars strak in het pak de mixed zone binnen druppelden. Op weg naar de viplounge ‘Grand Kavee’ om nog een coupe champagne te drinken op de eerste zege van het seizoen?

“Voor mij geen champagne, maar een pintje kan er nu wel in”, lachte aanvoerder Seth De Witte, die als laatste uit de kleedkamer wandelde. “Dit is een enorme opsteker. We zaten in een fase waarin de punten primeerden. Dat heb ik tijdens de rust ook gezegd: Champagnevoetbal hoeft niet vandaag. Als de bal de tribune in moet, moet hij de tribune in. We speelden minder dan de voorbije weken, maar door de nood aan een zege moesten we realistisch voetballen.”

Realistisch voetballen is één ding, maar wat als een van de eerste twee doelkansen van De Petter en Kotysch tegen de touwen was beland?

“Dat was het grote verschil met de vorige weken”, zei Yannick Ferrera. “Zij misten hun eerste kans en wij scoorden uit onze eerste kans. Daarna hebben we niks meer weggegeven. Het voetbal was niet zo mooi als de voorbije weken, maar we speelden volwassener. Én efficiënter. Tegen Club Brugge schoten we zeventien keer op doel en vloog er geen enkele bal binnen. Nu gingen twee van de vier ballen tussen de palen binnen. Eindelijk werden we beloond voor het werk van de afgelopen maanden.”

Hel van Malinwa

Een andere factor was de gretigheid waarmee een verbeten Malinwa aan de aftrap kwam. “Ik ben nog het meest tevreden over de strijdlust”, zei De Witte.

Ook ex-Truienaar Rob Schoofs zag de Hel van Malinwa weer branden. “Na de voorsprong voelde je meteen dat het stadion helemaal mee was. Dat was de vorige weken wel anders. We kwamen telkens op achterstand en dan wordt het moeilijk. Nu kwamen we op voorsprong en hadden we iets van: ‘dit geven we niet meer weg’. Twee zeges en geen tegengoals: het was een heel goede week voor ons.”

Eerste clean sheet

Los van de zege was de nul op het bord een opsteker voor de defensieve gordel en bij uitbreiding de hele ploeg. Na negentien clean sheets vorig seizoen de start van een nieuwe reeks?

“Die eerste clean sheet is natuurlijk leuk voor een doelman”, aldus Colin Coosemans. “Maar als we elke match met 2-1 winnen, is het voor mij ook goed.”

In elk geval: de spelers bezorgden hun coach één dag voor diens 37e verjaardag het perfecte cadeau. Ferrera: “Deze overwinning verandert heel veel en doet ongelooflijk veel deugd. Zondag vier ik mijn verjaardag en maandag krijgen de spelers vrij. Vanaf dinsdag ligt alle focus op Moeskroen. Hopelijk zijn we vertrokken voor een reeksje.”

MEER OVER KV Mechelen