Karetsas en Adedeji-Sternberg (archief) deden elk één helft matchritme op.© Patrick Smets

Jong Genk verliest ondanks vroege voorsprong oefenpot bij RSCA Futures

Neerpede

Jong Genk verloor woensdag met 5-2 bij de beloften van Anderlecht. De Genkies kwamen via Faissal Al Mazyani en de Japanner Naoki Kumata op 0-2, maar nog voor rust stelde de Schot Robbie Ure gelijk. Na de pauze bouwden Tudor en Baouf de Brusselse voorsprong uit. In de slotfase legde Tajouart de 5-2 eindstand vanop de stip vast na een overtreding van Christian Akpan. Van de vaste Genkse A-kern speelde Kongolo 90 minuten, Karetsas en Adedeji-Sternberg deden elk één helft wedstritme op.

RSCA FUTURES: Kikkenborg – Masscho, Bouchouari, Diawara, Mouhta-Sebtaoui – Tajaouart, A. Engwanda – Kana-Katoto, Colassin, Monticelli, – Ure.

JONG GENK: Pieklak – Caicedo, Al Mazyani, Kongolo, Barry – Akpan, Karetsas, Haroun – Da Costa, Kumata, Adedeji-Sternberg.

DOELPUNTEN: 5’ Al Mazyani 0-1, 16’ Kumata 0-2, 37’ Ure 1-2, 39’ Ure 2-2, 73’ Tudor 3-2, 87’ Baouf 4-2, 90’ Tajaouart 5-2.

STRAFSCHOP: 90’ Tajaouart (omgezet).

GELE KAARTEN: 48’ Akpan.

VERVANGINGEN: 46’ Karetsas en Adedeji-Sternberg door Bafdili en Nuozzi, 58’ Haroun door Onstein, 71’ Kumata, Da Costa en Caicedo door Touré, Lazar en Martens.

SCHEIDSRECHTER: Quentin Pirard.

TOESCHOUWERS: Met gesloten deuren.