© EPA-EFE

Real-coach Ancelotti zet Courtois terug op de bank in halve finale Champions League: “Tijd nodig om beste niveau te halen”

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft dinsdag bevestigd dat de Oekraïner Andriy Lunin ook in de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League tegen Bayern München tussen de palen zal staan, ondanks de terugkeer van Thibaut Courtois.

Guy Van Den Langenbergh
Bron: BELGA

Het Belgische sluitstuk pakte afgelopen weekend meteen een clean sheet in de 3-0-zege tegen Cadiz, nadat hij sinds de zomer in de lappenmand lag vanwege een zware knieblessure.

“Het plan voor een terugkerende speler verandert niet door een enkele match”, aldus de Italiaanse coach op de persconferentie daags voor de return. “Het gaat goed met Courtois, maar hij heeft tijd nodig om zijn beste niveau te halen.”

De veertienvoudige laureaat sleepte vorige week in de heenmatch in Beieren een 2-2-gelijkspel uit de brand dankzij twee treffers van Vinicius Junior. Ancelotti gelooft dan ook rotsvast in de kwalificatie voor de finale.

“Ik heb er vertrouwen in omdat dit Real Madrid is. We hebben de ploeg. Ik vertrouw ook op de fans om ons vooruit te stuwen”, verklaarde hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League