Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaart

Een zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden.

evw

“Dat kan gaan over het opnieuw schilderen van een zebrapad of putten in fietspaden tot moeilijk overzichtelijke kruispunten waar veel verkeer samenkomt of lichten waar fietsers te kort groen krijgen”, zegt Jan Bel van de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid.

Meldingen indienen doen de deelnemers gedurende twee maanden. Nadien worden de gegevens geanalyseerd door het Instituut voor Mobiliteit om de resultaten vervolgens te bespreken met het district, de stad, de directie en de politie.

“Op basis van die resultaten stellen we een plan van aanpak op en bepalen we de termijn waarbinnen de knelpunten moeten worden aangepakt”, legt Bel uit. “We werken per district. Eerder al stelden we via Route2School een rapport op voor Ekeren, Wilrijk en Merksem. We mikken op de inbreng van zes tot zeven scholen, verspreid over het grondgebied van het district, om zoveel mogelijk info te kunnen verzamelen. We hopen daarom in Borgerhout nog enkele scholen extra muros bij het project te kunnen betrekken.”

Naast Borgerhout stapt ook Berchem binnenkort mee in het Route2School-verhaal. “Voor beide districten kunnen scholen zich nog steeds aanmelden. De deadline voor Borgerhout ligt op 24 september. Voor Berchem is dat iets later.”

In het voorjaar van volgend jaar moet er voor beide districten een digitale schoolkaart nader uitgewerkt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER