Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

Nieuws
Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, zorgde dat nauwelijks voor problemen. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Hij benadrukt wel dat de politie met veel mensen aan het werk is in de hoofdstad en kleinere voorvallen, zoals vechtpartijen, "in de kiem smoort". Qua incidenten was het "te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond".
anp
zaterdag 27 april 2024 om 20:59 aangepast 22:01
Afbeelding
beeld anp

In de hoofdstad waren honderdduizenden mensen op de been. De gemeente riep mensen aan het einde van de middag op om de Westerstraat in het centrum te vermijden, omdat het er "erg druk" was.

Ook Utrecht beleefde als vanouds een drukke editie van de feestdag. Meerdere evenementenlocaties raakten in de loop van de dag zo vol dat er niemand meer bij mocht. Dat gold onder meer voor Neude, Janskerkhof, Oudkerkhof en Stadhuisplein. De gemeente verwees feestvierders naar andere pleinen in de stad.

Ook de politie in Utrecht had geen grote problemen te melden. Een woordvoerster zei zaterdagavond verder geen overzicht te hebben van de inzet die nodig was.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vakbond roept op tot landelijke staking bij Deutsche Telekom

De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een landelijke staking op maandag bij Deutsche Telekom om een conflict over hogere lonen voor personeel van het grote telecombedrijf. Met de staking wil Verdi de druk op Deutsche Telekom verhogen om in te stemmen met de looneisen.

Afbeelding

Timmermans wil dat EU Israël unaniem wapens ontzegt

Partijleider Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) vindt dat de Europese Unie Israël sancties moet opleggen, als dat land Rafah binnenvalt. Daarbij denkt hij onder meer aan het stopzetten van wapenleveranties, die het land in en boven Gaza kan inzetten.

Afbeelding

SVT: onderzoek Joost Klein mogelijk over fysieke confrontatie

Het onderzoek dat is ingesteld naar een incident met Joost Klein op het Eurovisie Songfestival gaat mogelijk over een 'fysieke confrontatie' tussen de zanger en een fotograaf. Dat meldt de Zweedse omroep SVT.

Afbeelding

Chipbedrijf Besi verder omhoog op Damrak, AEX scherpt record aan

Chipbedrijf Besi was vrijdag opnieuw een stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam, na de flinke plus een dag eerder. De AEX-index scherpte daarnaast zijn recordstand verder aan.

Afbeelding

UVW overweegt aangifte tegen gebruiker die 150.000 cv's bekeek

Uitkeringsinstantie UWV overweegt aangifte te doen tegen een gebruiker van de website werk.nl die op 4 mei de cv's van 150.000 mensen heeft ingezien en mogelijk ook heeft gedownload. Het gaat om mensen die op de site stonden ingeschreven als werkzoekende.

Afbeelding

Halsema spreekt van 'sombere week' bij debat UvA-demonstraties

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema noemt het een 'sombere week' in het spoeddebat over de demonstraties bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de politie-inzet.