© Isosport

Hans Vanaken na ruime zege tegen KRC Genk: “Op dit moment zit het allemaal een beetje mee”

Club Brugge heeft er een perfecte week opzitten. Na de 4-0-thuiszege van woensdag tegen KRC Genk ging blauw-wit ook zondag in de Cegeka Arena met duidelijke cijfers voor de bijl: 0-3. “We speelden niet onze beste wedstrijd, maar waren wel heel efficiënt”, zegt Club-aanvoerder Hans Vanaken.

Tom Mas, Mathias Vranckx

“Woensdag waren we veel beter dan Genk, nu was dat niet zo”, opent Vanaken. “We speelden zeker niet onze beste wedstrijd in deze play-offs, maar pakten wel onze momenten. Zo kwamen we kort voor de rust met een gelukje op voorsprong, dan zie je dat al die dingen op dit moment een beetje meezitten. En ook in de tweede helft scoorden we op de belangrijke momenten.”

Blauw-zwart blijft zo volop meedoen voor de landstitel. “Laat ons hopen dat we deze lijn de komende weken kunnen doortrekken, dan zit er nog iets heel moois in”, zegt Vanaken. “Niemand had dit een paar weken geleden verwacht. Maar er volgen nog vier moeilijke wedstrijden. We hebben nog niets in handen en zullen het de komende weken toch zelf moeten doen.”

Ook in Europa kan Club nog geschiedenis schrijven. Donderdag trekken Vanaken en co naar Firenze, waar in de halve finales van de Conference League Fiorentina wacht. “We reizen met veel vertrouwen naar Italië”, besluit Vanaken. “Het wordt een leuke uitdaging. Het is mooi dat we de halve finales van de Conference League gehaald hebben, maar nu we daar staan willen we koste wat het kost naar die finale.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer