137 identiteitskaarten vergeten in stembureau of aan verkeerde kiezer meegegeven

© Photo News

De politie van Antwerpen waarschuwde kiezers in de loop van de dag dat ze goed moesten controleren of ze hun eigen identiteitskaart wel teruggekregen hadden nadat ze hun stem hadden uitgebracht. “In totaal hebben we 137 meldingen gekregen van burgers die hun identiteitskaart kwijt waren”, klinkt het.

tg

Wie zijn stem gaat uitbrengen, moet zijn kiesbrief en identiteitskaart afgeven. Die krijg je nadien terug. “Maar om 13 uur hadden we al 80 meldingen gekregen van burgers van wie de identiteitskaart verdwenen was. Meegegeven aan iemand anders, zo bleek”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. Dat aantal steeg in de loop van de dag nog tot 137.

“We hadden verschillende ploegen die speciaal voor de verkiezingen waren opgeroepen. Zij gingen dan op zoek naar de vermiste identiteitskaarten en meestal lukte het vrij snel om ze terug te vinden.”, zegt de Antwerpse politie.

Wie toch nog zou merken dat hij een verkeerde identiteitskaart mee heeft gekregen, kan contact opnemen met de Antwerpse politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen