Wout van Aert is al met succes geopereerd aan gebroken borst -en sleutelbeen: “Onduidelijk wanneer hij opnieuw op de fiets zal zitten”

Wout van Aert is donderdag met succes geopereerd aan zijn gebroken borstbeen en sleutelbeen. Dat bevestigt Visma-Lease a Bike via sociale media. De Kempenaar viel woensdag zwaar in Dwars door Vlaanderen en mag daardoor een kruis maken over de rest van het Vlaamse voorjaar.

Marnix Taes

“Wout van Aert is vandaag succesvol geopereerd”, bevestigt de Nederlandse formatie via ‘X’. “Onderzoek wees uit dat hij zijn borstbeen, zijn sleutelbeen en verschillende ribben gebroken heeft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Aert ging in Dwars door Vlaanderen in de afdaling richting de Kanarieberg als eerste onderuit en greep meteen naar zijn sleutelbeen. Er vloeiden tranen bij de kopman van Visma - Lease a Bike, die afgevoerd werd op een draagberrie net als Jasper Stuyven. De medekopman van Lidl-Trek brak ook zijn sleutelbeen. Ook Gianni Vermeersch kwam hard ten val, hij ging zelfs overkop. Lagen er ook bij: Alex Kirsh, Michele Gazzoli, Anthony Turgis, Harry Sweeny en Brent Van Moer.

Van Aert trok vervolgens naar de spoed van het ziekenhuis in Ronse. Daar bleek volgens onze informatie dat Van Aert meerdere breuken heeft opgelopen en gehecht moet worden. Het harde verdict: geen Ronde én Roubaix...

In het ziekenhuis werden een gebroken sleutelbeen en verschillende gebroken ribben vastgesteld. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race zal hij zeker missen. Van Aert werd per ziekenwagen afgevoerd naar Herentals, waar hij onder het mes ging.

“Het is onduidelijk wanneer Wout weer op de fiets kan stappen”, gaat de mededeling van Visma-Lease a Bike verder. “De komende weken staan in het teken van zijn herstel. Hij zal daarom de voorjaarsklassiekers missen. Zijn deelname aan de Giro d’Italia is nog onzeker. We zullen in de komende weken een beslissing nemen op basis van zijn herstel.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer