Schepen Heyman wil de rookmelders niet aan nieuwe maar aan kwetsbare inwoners schenken.
Foto: Jef Wijckmans

Aartselaar wil overschot rookmelders schenken aan kwetsbare inwoners

De gemeente Aartselaar gaat rookmelders die ze niet verkocht krijgt, schenken aan kwetsbare inwoners. 5 jaar geleden schafte de gemeente rookmelders aan om te verkopen aan de inwoners. Ze hebben er nu nog 450 over. Omdat ze intussen nog maar 5 jaar geldig zijn, verkoopt Aartselaar ze aan de helft van de prijs. De rookmelders die ze over drie maanden nog over hebben, doen ze cadeau aan kwetsbare inwoners.

Het gemeentebestuur dacht er eerst aan om de rookmelders die over zijn, te schenken aan nieuwe inwoners. Schepen van Welzijn en Sociaal Beleid Hilde Heyman (N-VA) stak daar een stokje voor. "We hebben in onze gemeente verschillende kwetsbare mensen. Door de rookmelders aan hen te geven, kunnen ook zij in een veilige woonomgeving blijven."

Onze maatschappelijk werkers merken tijdens huisbezoeken op waar er rookmelders ontbreken
Hilde Heyman (N-VA), schepen van Welzijn en Sociaal Beleid

Aartselaar heeft sociale woningen die ze verhuurt in samenwerking met Thuisrand, een sociale woonmaatschappij in de Antwerpse zuidrand. Zij zijn verplicht om rookmelders te hangen. "We hebben daarnaast ook kwetsbare mensen die rechtstreeks van een eigenaar huren. Na verloop van tijd moeten de rookmelders worden vervangen maar dat wordt wel eens vergeten. Onze maatschappelijk werkers merken dat op tijdens huisbezoeken en zo kunnen wie deze mensen een rookmelder aanbieden."

De rookmelders zijn nog tot 30 juni te koop aan het onthaal van het gemeentehuis van Aartselaar. Daarna gaan ze dus naar het goede doel.

Meest gelezen