Het aflopende contract van doelman Jordi Belin wordt niet verlengd.© VDB

Van clubicoon tot kampioenenmaker: deze zes spelers verlaten Patro

Eisden -

Patro Eisden is bezig met de evaluatie van de huidige spelerskern en neemt afscheid van een zestal A-kernspelers. Clubicoon Jordi Belin is één van de spelers die de club zal verlaten. “Jordi duikt de geschiedenisboeken in als topdoelman, maar vooral als een echte publiekslieveling”, aldus Stijn Stijnen.

Bart Schijns

Dat Mehdi Bounou definitief naar Belisia Bilzen vertrekt, werd al voor het weekend bekendgemaakt. Vandaag maakte coach Stijn Stijnen duidelijk dat ook Stallone Limbombe, Iebe Swers, Theo Pierrot, Yacine Bentayeb en doelman Jordi Belin volgend seizoen niet meer op de Patro-terreinen te bewonderen zullen zijn.

Vooral het vertrek van doelman Jordi Belin, wiens contract afloopt, is opvallend. De publiekslieveling speelde meer dan 140 wedstrijden in het shirt van de Maaslanders en werd tweemaal kampioen. “Na een goed gesprek zijn we tot het besluit gekomen dat Jordi een nieuwe uitdaging nodig heeft”, geeft Stijnen aan. “Jordi is zes jaar mijn doelman geweest. De twee titels waarin hij een grote waarde had zullen altijd op zijn cv staan. Hij is een boegbeeld van deze club voor wie de deur altijd wagenwijd open zal staan.”

© Patrick Smets

Twee huurperiodes niet verlengd

Ook Yaceine Bentayeb verlaat de club als één van de kampioenenmakers uit het seizoen 2022-2023. Met twee doelpunten in de wedstrijd tegen Francs Borains, speelde de Fransman destijds een belangrijke rol in de promotie naar 1B. Daarnaast worden de huurperiodes van middenvelder Theo Pierrot en verdediger Iebe Swers niet verlengd. “De club wenst Theo Pierrot te bedanken voor zijn inzet en zijn professionaliteit. Ook Iebe Swers, die afgelopen seizoen gehuurd werd van KV Mechelen, stond er wanneer het nodig was. Bovendien was zijn mentaliteit in de kleedkamer zeer goed. We wensen Pierrot en Iebe veel succes toe”, verklaart Stijnen.

Ook de wegen van Patro en Stallone Limbombe, die pas eind januari bij de ploeg kwam, scheiden na dit seizoen: “Wij zoeken andere profielen op zijn positie”, verklapt Stijnen. “Ik had graag met hem te doen. Hij heeft een speciaal karakter, maar absoluut geen slecht. Met zijn leiderschap en ervaring kan ik hem alleen maar aanraden bij veel ploegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer