Het overeenkomstontwerp van Aurélie Willaerts is ondertekend door Marc De Beule, Tom Baert, Bart Waterschoot en Jurgen Bauwens.© if

Alle partijen in Waasmunster willen positieve verkiezingscampagne

Waasmunster -

De vier politieke fracties uit de gemeenteraad bereikten een akkoord over een sobere aanpak van de campagnes voor de lokale verkiezingen op 13 oktober, zoals dit door gemeenteraadsvoorzitter Aurélie Willaerts (CD&V/Team Burgemeester) werd voorgesteld.

Jan Van de Velde

Dit gentlemen’s agreement kwam tot stand zonder een formele raadsbeslissing, meteen een illustratie dat alle partijen voorstander zijn van een respectvolle aanpak van de verkiezingspropaganda.

“We streven naar een positieve benadering van de aankomende lokale verkiezingen, in een gezonde democratische geest”, licht Willaerts (26) toe. Zij volgde in januari partijgenoot en schepen Yari Van Kaer op als voorzitter van de gemeenteraad. “De overeenkomst legt een aantal afspraken vast inzake de plaatsing van verkiezingsborden, de verdeling van folders en de positieve geest van de campagnes.”

Geen persoonlijke aanvallen

Borden met individuele portretten van kandidaten mogen pas vanaf midden augustus geplaatst worden. “Groepsfoto’s en borden met partijslogans zijn eerder toegestaan om zo de teamgeest en de gezamenlijke visie te illustreren”, vervolgt Willaerts. “Het bedelen van folders zal starten begin september. Voor huis-aan-huisbladen geldt een uitzondering, omdat de variabele timing buiten de controle van de partijen ligt. Bovendien verbindt elke partij zich er toe om een campagne te voeren die focust op wat ze vóór zijn. Dit benadrukt het streven naar constructieve en positieve politieke dialoog. Alle partijen onderschrijven dat persoonlijke aanvallen tijdens de verkiezingscampagne worden vermeden. Het is van cruciaal belang dat de focus ligt op de beleidsinhoud en de toekomstvisies die we voor Waasmunster hebben, in plaats van op persoonlijke kritiek die niets bijdraagt aan de constructieve dialoog.”

Het overeenkomstontwerp van Willaerts is ondertekend door Marc De Beule (Groen), Tom Baert (N-VA), Bart Waterschoot (Liberaal Waasmunster) en Jurgen Bauwens (CD&V/Team Burgemeester).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER