Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.
Volledig scherm
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. © Photo News

"Energieheffing kan leiden tot tekort van 700 miljoen", waarschuwt vakbond

De omvorming van de Turteltaks tot de huidige energieheffing kan in 2020 leiden tot een tekort van 700 miljoen euro, zo luidt de analyse van de Vlaamse begroting door de socialistische vakbond. De sociale partners, verenigd in de SERV, zien een tekort van 105 miljoen euro.

22 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Hendrik Anckaert ,je hebt de boodschap totaal niet begrepen ,als je wat beter investeert in degelijke toestellen heb je geen zonnepanelen nodig en heb je met 2000kw voldoende om al je apparaten te laten draaien,niet alleen 1 lamp,maar droogkast,wasmachine,pc ,tv ,frigo, diepvries,kookplaat,oven,microgolf ,velen hebben installatie's om de oudste rommel te voorzien van stroom,voor niet iedereen zijn zonnepanelen een winst en blijven zo's 8000kw installatie's milieuonvriendelijk.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Wat een geweldig argument, afhankelijkheid van gas bij gascentrales. En bij kernenergie ontginnen we ons eigen uranium zeker.
  • H. Anckaert

    6 jaar geleden
    Elektriciteitsprijzen gaan wel degelijk naar beneden, maar de distributieprijzen zijn ondertussen al het 5-voudige van vroeger, als het niet meer is!! En ja dit moeten we bedanken bij de trado partijen die zichzelf continu in de voet schieten!!!
  • H. Anckaert

    6 jaar geleden
    Rafke Peeters, hij zijt nogal een schone zulle. Opdat er velen hebben geïnvesteerd in groene elektriciteit moeten wij nu alle kosten dragen zeker!! Als je jaloers bent dat je het zelf niet hebt kunnen verwezenlijken moet daarvoor de mensen die het wel gedaan hebben niet willen straffen hé!! Dit is erg kortzichtig! Dat jullie daarvoor de prijs moeten betalen is al evenmin rechtvaardig, maar hetgeen jij verteld al zeker niet!
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    Tommelein is ne showman, ne goejen babbel, maar ik geloof hem niet ! Ik geloof NIEMAND die zegt dat er na 2025 voldoende elektriciteit zal zijn zonder kerncentrales. TEVEEL tegenstrijdige studies en de buurtlanden geloven dat ook niet !