Schietpartij op caféterras in Schaarbeek: slachtoffer (44) krijgt vier kogels in hoofd en borstkas, gemaskerde dader gevlucht

Bij een schietpartij in Schaarbeek is zondagavond een 44-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt RTL en wordt bevestigd de Brusselse politie. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging tot moord.

jvh
Bron: RTL, Belga, eigen berichtgeving

De feiten vonden zondagavond omstreeks 22 uur plaats op het terras van een café in de Joseph Brandstraat, in het centrum van Schaarbeek. Een gemaskerde man zou er het slachtoffer benaderd hebben, en vier keer op de man geschoten hebben. Twee kogels zouden het slachtoffer volgens RTL in het hoofd geraakt hebben, de andere in de borstkas. De schutter zou na de schietpartij gevlucht zijn.

“Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze een man aan die gewond was door schoten”, aldus politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker. “Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar. De politie heeft het parket verwittigd, dat ter plaatse is afgestapt met een onderzoeksrechter. Het onderzoek loopt, en de politie zal geen verdere commentaar geven.”

“Het slachtoffer verkeert momenteel in levensgevaar”, meldt ook het parket. “Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord. De onderzoeksrechter ging ter plaatse, vergezeld van de magistraat van wacht en het laboratorium van de federale gerechtelijke politie van Brussel. Het onderzoek, dat is toevertrouwd aan de afdeling Moordzaken van de federale gerechtelijke politie van Brussel, is momenteel aan de gang om de precieze omstandigheden van deze feiten en hun context vast te stellen en de dader of daders aan te houden.”

In het belang van het onderzoek zal het parket van Brussel geen verdere commentaar geven, klinkt het nog. Schaarbeek wordt al maandenlang opgeschrikt door een reeks schietpartijen tussen drugdealers. Het is niet duidelijk of het incident van zondagavond daarmee verband houdt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen