Hoe kan je voordelig bellen, surfen en sms’en tijdens je reis?
Volledig scherm
Hoe kan je voordelig bellen, surfen en sms’en tijdens je reis? © Getty Images / Westend61

Bijna 15 euro voor 1 MB als je mobiele data vergeet uit te schakelen: zo betaal je je niet blauw om te bellen en surfen op reis

IndependerMisschien heb je zelf al eens de kapitale fout gemaakt en de mobiele data van je smartphone ingeschakeld in het verkeerde land. Binnen de EU zorgt dat niet voor problemen, maar we durven al eens vergeten dat pakweg Zwitserland niet tot de EU behoort – en dat roaming er al snel handenvol geld kost. Independer.be wapent je met tips.

  1. 'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden
    gamereview

    'Stellar Blade' werd fel gehypet, maar dit fonkelende mes had nog wat geslepen moeten worden

    Als je ‘Stellar Blade’ opstart en in de instellingen duikt, vind je daar een optie om de paardenstaart van hoofdpersonage EVE kort of lang te maken. Dat heeft buiten het cosmetische effect geen enkele impact op het spel zelf, maar blijkbaar vonden de makers het belangrijk om je die keuze te geven. Bizar dan dat die paardenstaart in kwestie er tijdens het spelen uitziet als stukken droge spaghetti die met elastiekjes aan elkaar zijn geplakt. Lange of korte stukken droge spaghetti, naar eigen voorkeur. En dat is jammer genoeg een voorteken voor het hele spel dat voor elk leuk idee ook meteen een minpunt presenteert.
  2. Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met telecomabonnementen bij een overlijden?
    Independer

    Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met teleco­mabon­ne­men­ten bij een overlijden?

    Vandaag heeft iedereen veel meer abonnementen en accounts dan pakweg vijftien jaar geleden. Telecomabonnementen, klanten- en streamingaccounts, sociale media enzovoort: de lijst is haast niet meer te overzien. Maar wat gebeurt er daarmee wanneer een persoon komt te overlijden? Dat zien we nog vaak over het hoofd en plaatst nabestaanden zo voor verrassingen. Independer.be geeft tips om overbodige miserie te vermijden.