Direct naar artikelinhoud

Zonnige dag met toenemende bewolking, maar geen buien. Bijna 30 graden tegen het einde van de week

Zonnige dag met toenemende bewolking, maar geen buien. Bijna 30 graden tegen het einde van de week
Beeld Thinkstock

Deze namiddag trekken talrijke wolkenvelden vanaf de Noordzee over ons land. In het westen kunnen er meer opklaringen zijn. De matige noordelijke wind neemt vanavond geleidelijk af tot een eerder zwakke wind. De maxima liggen tussen 15 graden in de Ardennen, 17 graden aan de kust en tot 20 of 21 graden elders.

Morgen verwachten we aanvankelijk nog veel bewolking. In de kuststreek zijn er vanaf 's ochtends al brede opklaringen, die geleidelijk uitbreiden en zich verspreiden over het hele land. Bij een noordelijke wind krijgen we maxima rond 16 graden in Hoog-België, 19 graden aan de kust en 21 à 22 graden in het centrum en het westen.

Dinsdag krijgen we droog en overwegend zonnig weer met wat hoge wolkensluiers. Door de matige noord- tot noordoostelijke aanvoer van maritieme lucht, stijgen de maxima voorlopig niet hoger dan 22 à 23 graden. Aan de kust en in de Ardennen blijft het nog enkele graden frisser.

Woensdag en donderdag beginnen zonnig met in de loop van de dag vorming van enkele onschuldige stapelwolken. De temperaturen stijgen gestaag, met woensdag maxima rond 25 graden en donderdag tot 27 graden, bij een meestal matige noordoostenwind.

Ook vrijdag en tijdens het weekend blijft het volop zomeren. Vrijdag liggen de maxima tussen 22 en 28 graden. Zaterdag en vooral zondag kunnen de temperaturen hier en daar oplopen tot meer dan 30 graden.