Quizzen voor een 'papabadkamer' en feesten als de beesten

© *

Een “papabadkamer”: daarin gaat Dominik Vandendriessche (44) investeren als hij vanavond een pak centen wint in 'Miljonair'. De opvoeder uit Elverdinge heeft al een badkamer, maar dat is relatief met een vrouw en drie dochters van achttien, zeventien en tien in huis. Of het hem lukt, ontdek je om 20.35 uur op VTM. Geen zin in een quiz? Dan hebben we nog vier andere tips voor jou.

tdl

Bruno Wyndaele zomert met Bart Peeters

“Toen ik vijftien jaar geleden stopte, had ik het wel een beetje gehad,” zei Bruno Wyndaele (52) toen bekendraakte dat hij in augustus een zomerse talkshow zou presenteren op Eén. Met “het” bedoelde Wyndaele het interviewen, zoals hij dat in De Laatste Show deed. Maar nu heeft Wyndaele er weer zin in en verwelkomt hij zijn eerste gast in Het zomert met: Bart Peeters. De zanger praat openhartig over zijn jeugd, zijn jeugdliefdes, het gemis van zijn goede vriend Robert Mosuse, kamperen en zijn kinderen.

Het zomert met Eén 21.20 uur

Als de bankier mozzarella gaat maken

Bankier wordt mozzarellaboer: het lijkt een bizarre carrièreswitch, maar een Britse reporter stelde vast dat heel wat Italianen hun voorbestemde job achter zich laten om een authentieker vak te leren. Guido Pallini is de bankier die op de boerderij van zijn vader in Toscane ging werken. Zijn ervaring als ondernemer gooide Guido natuurlijk niet overboord: terwijl zijn vader de melk van zijn buffels gewoon verkocht, maakte Guido er de beste mozzarella en ricotta van die je in Italië kunt vinden. Op ’s werelds grootste kaasbeurs wil Guido ook de Amerikanen inpalmen. Carolina Cuomo was psychologe en ontwerpt nu exclusieve schoenen, die ze zelf nog maakt ook.

The New Italian Job Canvas 20.20 uur

Voor één keer had Hugo Claus er wèl zin in

In Nederland blijft hij het voorwerp van spot, maar laat Ivo Niehe (72) maar schuiven: dertig jaar loopt zijn TV Show al, waarin hij de groten der aarde interviewt, het liefst nog in hun eigen woonst. In 1996 klopte Niehe aan bij een man die een hekel had aan interviews: schrijver Hugo Claus. Eigenlijk klopte Niehe twee keer aan: één keer in het buitenverblijf in Frankrijk, één keer in Antwerpen. Nadat hij Claus wat veren in het achterwerk had geduwd, kreeg Niehe hem waar hij hem hebben wou. Claus vertelde voluit over zijn vader, zijn afkeer voor mensen met een diploma, de Vlaamse volksaard en zijn liefde voor criminelen. Het resultaat is 35 minuten televisie die nog altijd overeind blijft.

Tv-show op Reis NPO1 22.20 uur

Feesten als de beesten

Toegegeven, het Britse mediafenomeen Russell Brand heeft evenveel acteertalent als een defecte vorklift, maar daar hebben ze in deze komedie uit 2010 een oplossing voor gevonden: de man speelt gewoon zichzelf als een lichtelijk overjaarse rockster die bij wijze van jubileum nog één keer een concert mag geven in The Greek Theatre in Los Angeles. Er is één klein probleem: de rockster zit in Londen en het is aan de onbenullige assistent van een platenmaatschappij (Johan ‘The Hangover’ Hill) om de man daar binnen de 72 uur weg te halen. Niet makkelijk met een drank- en drugsorgel dat aan elk stel borsten blijft hangen.

Get him to the Greek Caz 20.40 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher de serie Insecure aanbevelen, die je sinds deze week in het Play More-aanbod vindt.

‘Insecure’ is de ‘Sex and the City’ voor de volgende generatie: een HBO-serie over relaties met realistische seks, en niemand heeft een onbetaalbaar appartement in New York, niemand draagt peperdure kleren en er zijn ook niet-blanke personages. Issa Rae kreeg na het succes van haar webserie ‘Awkward Black Girl’ de kans om haar unieke stem naar een eigen comedyserie te vertalen, en het bracht haar talloze prijzen én twee Golden Globe-nominaties op. ‘Insecure’, waarin ze zelf meespeelt als ‘Issa’, focust op late twintigers en jonge dertigers die baden in de besluiteloosheid. De serie is intussen al aan een derde worp toe, en Telenet neemt ze live met de Verenigde Staten in haar aanbod op. Binge in tussentijd gerust de eerste twee seizoenen.

Insecure (S3) Telenet Play More Vanaf 13 augustus

ook nieuw

Ballers, seizoen 4, vanaf 13 augustus op Telenet Play More HBO-productie waarin de pratende spierbal Dwayne ‘The Rock’ Johnson een gepensioneerde topbasketter vertolkt die manager wordt van NFL-spelers. Telenet heeft in de nacht van 12 op 13 augustus de eerste aflevering van het vierde seizoen gelost, tegelijk met de Verenigde Staten.

Keuze van de redactie

Video