Kat Kerkhofs en zus weigeren geen enkel drankje voor tv-programma: want wat is er normaal op vlak van alcohol?

© VIJF

Zussen Kat en Lyn Kerkhofs gaan samen op zoek naar de grenzen van alcohol in een vijfdelige docureeks op VIJF. In ‘Tipsy’ gaat de vrouw van voetballer Dries Mertens samen met haar zus kijken wat alcohol drinken betekent in ons leven. Want heel veel mensen drinken, en we doen er heel normaal over. Maar hoe normaal is normaal?

mrra

Tv-persoonlijkheid Kat Kerkhofs en tv-maker Lyn Kerkhofs zijn zussen die met beide voeten in het leven staan en – zoals iedereen – op tijd en stond van een glas (of tien) kunnen genieten. Zij vertrekken vanuit hun eigen leven, vanuit hun eigen situatie, om op onderzoek uit te gaan: waarom drinken we, wanneer doen we het, met wie doen we het en hoe voelen we ons daarbij.

En daarvoor drinken de zussen elke dag twee (of meer) glazen, én ze mogen geen drankje weigeren: zodat ze meteen de mogelijke gevolgen ervan aan de kijkers kunnen laten zien… “Na één week moest ik al overgeven. Dat belooft”, vertelt Kat Kerkhofs aan Het Laatste Nieuws. Nochtans is ze niet vies van een glaasje. “Als ik mijn glazen alcohol per week bij elkaar tel, kom ik toch aan 15. Vooral in de zomer”

Kat en Lyn beantwoorden de vragen

“Er zijn zoveel tegenstrijdigheden in de maatschappij: het is ongezond, maar toch vindt iedereen je flauw als je stopt. En bij roken krijg je felicitaties!” vertellen Kat en Lyn aan Het Laatste Nieuws. Onze maatschappij lijkt de strijd aan te binden met alles wat ongezond is: roken, fastfood, gebrek aan lichaamsbeweging, werkdruk... Laatste in de rij: alcohol. Maar hoe zit het nu echt: dat onderzoeken Kat en Lyn.

Daarom beantwoorden ze talloze vragen: is het normaal om bij het thuiskomen elke dag een aperitief te drinken? Is het normaal om een black-out over te houden na een geweldige fuif? Om een kater weg te lachen? Is het normaal om een zatte nonkel dronken in de auto te laten stappen? Wanneer ben je een gezelligheidsdrinker en wanneer wordt het problematisch? En wat doet dat drinken met je lijf?

Anderzijds: overdrijven we niet? Is het niet gewoon een kwestie van aanvoelen? Van gezond verstand? Want we doen het bijna allemaal: drinken. Na een lange werkdag, op een feestje, tijdens een diner met vrienden, in bad, aan de toog… Een goed glas is niet alleen lekker, het ontspant en maakt de tongen los. Samen drinken kan fijn zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen